Yenişehir Belediyesinin  ‘Sıfır Atık Projesi’ yaygınlaşıyor

Mersin Yenişehir Belediyesi, Sıfır Atık Projesi kapsamında pilot bölge olarak seçilen 2 mahallede 7 ayda 71 ton ambalaj atığı toplayarak yeniden ekonomiye kazandırdı. Proje kapsamında,  pilot bölge içinde olmayan ancak talepte bulunan site ve apartmanlara da ambalaj atığı geri dönüşüm kutusu bırakılıyor. Böylece hem site ve apartmanların atık yükü azalıyor hem de geri dönüşebilir atıklar ekonomiye kazandırılıyor. 2022 yılında projenin 8 mahalleye ve ilçe genelindeki tüm okullara yayılması hedefleniyor. 

Mersin Yenişehir Belediyesinin Sıfır Atık Projesi, bir yandan atıkların yeniden değerlendirmesini sağlarken bir yandan da geri dönüşebilir atıklar konusunda kapsamlı bir eğitim ve bilgilendirme faaliyetine dönüştü.

2021 yılı Mayıs ayında pilot bölge olarak seçilen Fuat Morel Mahallesinde, ambalaj atıklarının diğer atıklardan ayrı olarak toplanması konusunda bilgilendirme çalışması yapan Yenişehir Belediyesi ekipleri, bilgilendirme çalışmalarının ardından bu sitelere ambalaj atığı kutusu ve poşetleri bırakarak toplama işlemlerine başladı. 

Fuat Morel Mahallesindeki çalışmaların verimli geçmesinin ardından 50. Yıl Mahallesini de pilot bölge olarak seçen ekipler,  buradaki bilgilendirme çalışmalarının ardından ambalaj atığı kutuları bırakarak, toplama işlemlerine başladı.

Aynı süreçte Yenişehir ilçesinde bulunan okul, dershane ve kurs merkezlerinde de bilgilendirme çalışması yaparak ambalaj atığı kutusu bırakan ekipler,  bunun yanı sıra Yenişehir ilçesinin farklı mahallelerinden gelen bireysel talepleri de değerlendirdi ve ofis, bina, sitelerden ambalaj atıkları toplamaya başladı.

Proje kapsamında Mersin Yenişehir Belediyesi ekipleri 1.510 daire ziyareti yaptı, 1.700 adet kutu,  46.000 adet mavi renkli poşet dağıttı.

Projenin uygulanmaya başlandığı Temmuz ayından bugüne kadar geçen sürede 71 ton ambalaj atığı toplanarak ekonomiye kazandırıldı.

 Yenişehir Belediyesi,  2022 yılı içinde Sıfır Atık projesini 8 mahallede ve Yenişehir ilçesinde bulunan tüm eğitim kurumlarında uygulamayı hedefliyor.

Haber videosu indirme linki: https://we.tl/t-GrzhPpNLsS