Yine mi Deprem Oldu - Sabah Saatlerinden Beri Yer Kabuğu Durulmak Bilmiyor!
Hani tam çayınızı yudumlarken koltuk şöyle bi' altınızdan kayar gibi olur da "başım mı döndü yoksa sallandık mı" diye yanındakine bakarsınız ya, işte bugün Türkiye'nin dört bir yanında durum tam olarak buydu. AFAD ve Kandilli'den gelen bildirimler telefonları susturmadı. Özellikle Ege ve Marmara hattında yaşayanlar güne biraz gergin başladı. Her ne kadar büyük bi' yıkım haberi gelmese de, peş peşe gelen küçük sarsıntılar "acaba arkasından büyük bi' şey gelir mi" sorusunu yine akıllara getirdi. Yer bildiğiniz beşik gibi sallanıyor valla.
Balıkesir Sındırgı Hattı Resmen Kaynıyor - Kütahya ve Bayburt da Sallandı!
Listenin en başında bugün resmen rekor kıran Sındırgı var. Sabahın köründen öğleden sonraya kadar onlarca kez kıpırdandı orası. Hemen arkasından Kütahya Simav ve Bayburt'tan da haberler düştü. Mesela Bayburt’ta 2.4, Kütahya’da ise 2.1 büyüklüğünde sarsıntılar kaydedildi. Hani uzmanlar hep "küçük depremler enerjiyi boşaltıyor" der ya, insan yine de tedirgin oluyor işte. Hatırlarsanız geçen sene de böyle ufak ufak başlayıp milleti hop oturtup hop kaldırmışlardı. Bugün de Balıkesir Altıeylül tarafında 2.8’lik bi' hareketlilik oldu ki, hissetmeyen kalmamıştır herhalde o bölgede.
Marmara Denizi'nde Korkutan Kıpırtı - İstanbul Kapısında Deprem Mi Var?
Tabii konu deprem olunca herkesin gözü kulağı meşhur Marmara Denizi'ne çevriliyor. Bugün Marmaraereğlisi ve İstanbul Avcılar açıklarında 1.4 ve 1.7 arası minik ama can sıkan depremler oldu. Derinlikler genelde 7-10 kilometre civarında geziniyor. Sadece bizde değil, komşu Yunanistan'da da 3.2'lik bi' sarsıntı kaydedildi sabah saatlerinde. Şanlıurfa Hilvan'da ise 2.7 ile yer yerinden oynadı kısa süreliğine. Anlıycanız yerin altı bugün çok hareketli, bi' türlü huzur bulamadı toprak. Aman diyim, deprem çantanızın yerini unutmayın, hani tedbir bizden takdir Allah'tan derler ya, tam o hesap!

