1989 yılında H.Ü. Devlet Konservatuvarını Doç. Keriman Davran'ın öğrencisi olarak bitirip, Ankara Devlet Operası' na girdi. 1997 yılında "II. Uluslararası Leyla Gencer Şan Yarışması"nda derece aldı. Polonya'da Prof. Roman Werlinski ile teknik ve repertuvar üzerine çalışmalar yaptı. Yine aynı ülkenin Lodz (Vuç) Operası ile Berlin Filarmoni de Strauss'un "Der Walzer König" adlı eserinde konuk sanatçı olarak bulundu. Aynı yıl Poznaniu Operası' nda Gala Konser yaptı. 1999 da Moldova ve Makedonya' da konserler yaptı. Ekim 2004 de Bakü Akademik Opera' da Ü.Hacıbeyov'un Arşın Mal Alan adlı eserinde başrol oynadı. 2005'in Temmuz ayında Almanya'nın Marl şehrinde, Ekim ayında da Efes Antik Tiyatroda Verdi Requiem söyledi. Bulunduğu ülkelerde TV programlarına konuk oldu. 2006 Haziran'da Estonya National Opera ile Gala Konser yaptı. Aynı ülkede, 2007 Nisan'da La Traviata ve Mayıs'ta Mahler 8.senfoni söyledi. Kasım 2007'de Bakü Philarmony ile Vasıf Adıgözel'in, Çanakkale Oratoryosunu seslendirdi.

Bugüne kadar Ankara Devlet Opera'sında,Zaide,Il Barbiere di Siviglia, La Boheme, Rigoletto, Il Trovatore, Madama Butterfly, Die Fledermaus, La Traviata, Faust, Don Pasquale, Zigeunerbaron gibi eserlerde başrolde oynadı.

 

Ayrıca, Mersin, Antalya, İzmir ve İstanbul operalarında da yine birçok eserin başrolünü yorumladı.

 

4. Uluslararası Side Kültür-Sanat Festivali ve 11. Uluslararası Aspendos Festivalinde, Puccini'nin La Boheme operasında başrolde oynadı.

 

Sanatçı Temmuz ayında Estonya'da Saarema adasında Puccini festivalinde gala konser yaptıktan sonra, yine Puccini'nin "Messa di Gloria" sını yorumladı. Talınlı 2009'da Estonya National Opera ile G.Verdi'nin, "Un Ballo in Maschera" adlı eserinde Riccardo'yu oynadı. Aynı eserde Riccardo'yu, 2010 yılında da Tallinn National Opera ile oynamaya devam edecek.

 

Halen çalışmalarına Ankara Devlet Opera ve Balesinde solist sanatçı olarak devam etmektedir.