MTSO Başkanı bir süredir yapılan eleştiriler üzerine bir savunma basın toplantısı düzenledi.

İlginçtir ki savunma yaparken, hem içine girdiği çelişkilerle hem de özellikle cevaplamadığı sorularla ve gündeme gelen Mersin İdman Yurdu’ na destek vermediği konusunda daha da eleştirilerin derinleşmesine, yeni konuların ilave olmasına sebep oldu.

 

Bu olayın nasıl başladığına bakalım. Bugüne kadar yazdığım 2000 e yakın köşe yazısında en çok eleştirdiğim oluşumlardan biri MTSO dur. Asla genel ve günlük siyasi polemiklere yol açacak konulara girmem ve hakaret içerici ifadeler kullanmam.

Yıllardır sürekli MTSO yurtdışı gezilerin yararsızlığını, halkın parasının boşa harcandığını yazar dururum.

Son olarak da birkaç ay önce yapılan Miami gezisi ve kurvaziyer turizmi konusunda yazdığım yazı üzerine MTSO Turizm Platformu Başkanı yazıma “it ürür kervan yürür” şeklinde bir hakaret içerici yorumda bulundu.

Ardından son kurvaziyer gemi ile gelen turistlerin MTSO Turizm Platformu tarafından kent merkezine getirilmediğini iddia eden Çarşı Esnafına da “bit pazarı, köpek olmayın, siz esnaf mısınız” şeklinde hakaretlerde bulunuldu.

(MTSO Turizm Platformu Başkanı’nın ifadelerini aynen kullanmak durumunda kaldığım için özür dilerim)

MTSO Başkanı’na defalarca odayı temsil eden bu kişiyi uyarmasını ve özür dilemesini sağlamasını önerdim. MTSO Başkanı bu uzlaşı ve nezaket yönüne gideceğine kendisi de sosyal medyada bu kişinin tüm paylaşımlarına beğeni koyarak onu destekledi.

 

Bu iki basit gibi görünen olay, tüm kentte ve özellikle bu kente duyarlı kent dinamiklerinin ve halkın MTSO’ yu sorgulamasına sebep oldu.

Bugüne kadar MTSO Başkanı Şerafettin Aşut’u ve MTSO Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar’ı eleştirmeye kimse cesaret edememişti. Onlar da istedikleri gibi davranmışlar ve bu rahatlığa alışmışlardı. Eleştirenlerin çıkmasına şaşırıp, hakaretlerle susturabileceklerini sandılar.

Unutulmamalıdır tüm bu eleştiriler yalnızca MTSO Başkanı’na ve şu anda görevini bırakmak durumunda kalan MTSO Turizm Platformu Başkanı’na karşıdır.

Bu kente en büyük katkıda bulunan MTSO Meclis Başkanı ve çok değerli MTSO Yönetim Kurulu üyeleri bu eleştirilerin dışındadır.

 

Artık sessiz, kaderine razı, yapılan yanlışları görmezden gelen, hakkını aramayan bir halk yok.

 

15 Temmuz bir milattır.

Yıllardır değer verilmeyen, ötekileştirilen, dikkate alınmayan, hakaret edilen, sesini çıkarmayan bir halk artık yok.

Tankların, uçakların, silahların önünde korkusuzca duran halk artık haksızlık, adaletsizlik önünde direnecek, geri kalmışlığa, kentin projelerinin önünde engel olunmasına, kentin geliştirilmemesine sebep olanların karşısında dimdik geri adım atmadan duracaktır. 

 

devam edecek

 

HARUN ARSLAN