Biz Gazetecilerin çok yoğun çalıştığı bu günlerde, tempoya daha fazla dayanamadım ve bünyem bu yorgunluğa yenik düştü..Kendimi kötü hissedince,  başta eşim ve birkaç dostumun tavsiyesi üzerine,  Mersin Devlet Hastanesi Üroloji polikliniğine gittim.

Son 15 yıllık Türkiye tarihinde sağlıkta ki dönüşüm alanında yapılmış reformlardan bir kısmına değinecek olursak;

Türkiye genelinde; olduğu gibi Mersinde ’de çok büyük reformlar yapıldı, Sağlıkta dönüşümün sağlanması için Sağlık bakanlığı bütçesi rekor düzeyde artırılmıştır.

İl genelinde 24 saat kesintisiz herkese eşit sağlık hizmeti verebilmek için  gezici sağlık hizmeti araçlarıyla vatandaşlara hizmet  ediliyor.

24 saat kesintisiz hizmet verebilmek ve günün her saatinde uzman muayenesine ulaşabilmek için hastaneler birleşti. Artık isteyen istediği hastanede muayene olabiliyor.

Bende bu fırsatları bizzat yaşayarak Üroloji polikliniğinde sıram gelince  kapıyı açıp içeri girdiğimde hiç tanımadığım, Üroloji Uzmanı Doktor Ersan Bulut, benden önceki hastanın reçetesini yazıyordu

Dr. Ersan Bulut’un güler yüzlü bir şekilde hastasını bilgilendirdiğini görünce bir anda eşim ve dostlarımın beni neden buraya yönlendirdiklerini çok iyi anladım.

Doktora, vücudumdaki ağrıları anlatmaya çalışırken hocam beni detaylı olarak muayene etti, birkaç tahlil istedi, Tahlillerimi yaptırdıktan sonra vakit kaybetmeden tekrar doktoruma ulaştım.

Tahlil sonuçlarına bakınca seni birkaç gün hastanemizde yatırmam lazım deyince işlerim aksayacak diye düşündüğümden  moralim bozulmuştu.. İşte  o bozuk moralle yatış işlemlerimiz en kısa zamanda yapıldı ve yatacağım 6. kattaki Üroloji Servisinde  kalacağım odaya doğru gittim.

Baş Hemşire Yardımcısı ve kat sorumlusu Çiğdem Tufan Kaya   ile birlikte serviste çalışanlar  katta bulunan çalışma yerlerinde diğer personelle birlikte yoğun bir şekilde çalışıyorlardı.

Elimdeki  hasta yatış evraklarımı görevliye verdiğimde aynı  güler yüzle karşılaştığımı buradan da görünce bozuk moralim bir nebzede olsa düzeldiğini söyleye bilirim..Yattığım süre içerisinde tüm hastalara yakından ilgilendiklerini de görünce bu beni son derece çok ama çok memnun ettiğini ve bu memnuniyetimi siz değerli okuyucularımla da paylaşmak istedim.

Mersin Devlet Hastanesi artık teknik donanım yetersizliği sorun olmaktan çıkmıştır. Gerek cihazlar yönünde, gerek çalışanların hastalara olan saygı, sevgisi, gerek temizlik ve yemeklerin kalitesi yönünde sağlıkta çok büyük reformlar yapıldığını sizlerle paylaşmak istedim.

Emeği geçenlere teşekkür ederim.

Tedavi gördüğüm süre içerisinde beni bir an olsun yalnız bırakmayan, çok değerli Doktorum Ersan Bulut, Bölüm sorumlu Hemşiresi Çiğdem Tufan Kaya görevli tüm çalışanlara teşekkür ederim.

Ayrıca rahatsızlığımı doyup bizzat Hastaneye kadar gelen gerek telefonla arayan ve gerek mesaj yolu ile ulaşan, tüm dostlarıma teşekkür ederim.

Mersin Devlet Hastanesini buralara getiren başta Genel sekreter Uz.Dr. Mehmet Yavuz Gözükara Hastane yöneticisi Uz.Dr.  Memnune Çamsarı, ekibi İdari işler Müdürü Şemsettin Karadoğan, Müdür yardımcısı Mehmet Ali Gök, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdüresi  Zeliha Şimşek, Hasta Hizmetleri sağlığı otelciliği Müdüresi Arife Ünivar daha isimlerini yazamadığım diğer çalışanlara teşekkür etmek istiyorum.