Başkent İstanbul başta olmak üzere vatan topraklarının düşmanlarca işgal edilmesi üzerine Milli güçler; Amasya, Erzurum ve Sivas’tan sonra Ankara’da toplanmışlardır. Türk Milleti’nin mukadderatının şekillendiği karargah olan Ankara; Milli mücadelenin kurtuluş ve bağımsızlık mücadelesi sevk ve idare merkezi olmuştur. Ankara, zafere ulaşılmasının ardından 13 Ekim 1923'te TBMM'de kabul edilen tek maddelik bir yasa ile yeni dev...letin başkenti olmuştur.
 
Bilinmelidir ki; Türk Milleti demeyen milletimiz diyen Türk Milleti’ni etnik kimliklere bölen Arapçı irticai siyasi kadroların, soysuzların ihaneti karşılıksız kalmayacaktır. 
Osmanlıcıların hilafet ve saltanat özlemcilerinin ülkeyi kaosa sürükledikleri bu ortamda Ankara yeni biri dirilişin ve ihanet çetelerinin yokedileceği bir merkez olacaktır.
 
Bu düşüncelerle, Ankara'nın başkent ilan edilişinin yıl dönümünü kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, şehit ve gazilerimizi şükranla anıyor, Yüce Türk Milleti’ni ve onun yiğit evlatlarını selamlıyorum.
Nurullah AYDIN