Mersin’e yep yeni soluk getiren, Çamlıbel’e nefes olan ve midemizi şenlendiren bu sıcak aile ortamına davetliydik. Arqa fast casual restaurantta ege ve akdeniz karışımının esintisi ve mavilikler eşliğinde, Vedat ustanın midemizi bayram ettiren dönerine hayran kaldık. Enfes tatlılar lezzetli kahveler ve tabi ki bir sohbete eşlik eden bu lezzetlere gelmenizi isteriz. Sahibi olan Atahan bey’e yılbaşı röportajımız için bize kapılarını açan Arqa ailesine sonsuz teşekkürler

Kendinizi kısaca tanıtır mısın?

Merhaba ben Atahan Güler, 1985 Mersin doğumluyum. İlkokulu o zamanlar iki sokak ötede olan Çankaya'da okudum. Ortaokul ve liseyi şimdi ki ismi Bahçeşehir, eski adıyla Türkmen kolejinde okudum. Çocukluğum ve lise gençlik yıllarım burada Çamlıberde geçti. Ailem hala bu semtte oturuyor. Üniversiteyi Turizm ve otelcilik üzerine okudum. Otel sektöründe kısa bir tecrübeden sonra kendi işimi yapmaya karar verdim. Bir yandan dededen kalma bahçecilik ile uğraşırken bir yandan da restoranlara, otellere, toptancılara ve butik işletmelere yaş sebze meyve, donuk ve taze balık tedariği yaptım. Yaklaşık bu 15 yıl boyunca çok güzel insanlarla tanıştım. Birçoğunu şu anda misafir etmekten büyük keyif alıyorum.

Bu mesleğe ne zaman başladınız hayalini kurmuş olduğunuz bir meslek miydi?

Gıda tedariği yaparken; gece yanları daha iyi ürün seçmek için gidilen açık pazarlar, hafta sonlarında, tatil günlerinde bile yoğun çalışma saatleri hem bedenimi hem ruhumu çok yordu.

2021 yılında oğlumuz Kali Mavi dünyaya geldiğinde keyifle üretebileceğim paylaşabileceğim bir yer açma hayalini kurmaya başladım. Arqa'nın hikâyesi de bu şekilde doğdu.

Mesleğinizde size katkı sağlayan birileri var mı, varsa kim veya kimlerden bahsedersiniz?

En büyük destekçim eşim. O da gıdacı, uluslararası bir firmada iyi bir satın almacı

Ama müthiş bir Mimari gözü olan; çok yaratıcı, zevkli, başkalarına ilham veren üretmeyi seven biri. Hiç profesyonel destek almadan Arqa'nın renklerine, taşına, menüsüne ismine hep birlikte karar verdik.

Arqa'nın ruhunu keyifle gittiğimiz Ayvalık tatilleri, Ege / Akdeniz Sahil Kasabaları, ufak keşfedilmemiş adalarda gördüklerimizden ilham aldık.

Hayalleriniz ve hedefleriniz var mı?

Mersin'in en keyifli semtinde bir arka sokakta başladı hikâyemiz. En sevdiğimiz mutfaklardan biri olan Akdeniz mutfağını hızlı ve pratik biçimde sunuyoruz misafirlerimize. Hayalimiz bu kıymetli mutfağı daha büyük kitlelere tanıtmak. Mesela bir Amerikalı ‘ya California'da Arqa Fast Casual’da misafir etmek isteriz. Neden olmasın?

Bu sıcak aile ortamını ve ekip arkadaşlarınızla birlikte oluşturduğunuz ruhu bizlere tanımlayabilir misiniz?

Arqa için; misafirlerimiz sabah erken saatte kahveye geldiğinde, öğle molasında yemek yerken, ya da iş çıkışında kaçtığında tatilde bir Ege ya da Akdeniz kasabasında gezerken onları mutlu eden yerleri hatırlatan bir ortam hayal ettik. Mutluluk; kaliteli yemek, güzel servis ve mutlu ve keyifli bir ekip ile yansır. Burada tüm ekip arkadaşlarımla sorumlulukları, sorunları, güzellikleri, her şeyi dürüstlükle paylaşıyoruz. Samimiyetimizin yansıdığını söylüyorlar.

Eski yıla bir şey söylemek ister misiniz?

Eski yıl güzel hayallerimizi gerçekleştirdi, iyi kötü her tecrübe için teşekkür ederiz.

Yeni gelen yıldan bekleniniz ve dilekleriniz nedir?

Öncelikle hepimiz için sağlık güzellik keyifli bir yıl diliyorum. Arqa ve hayat bulduğu Çamlıbel’de çok büyük değişikler olacak, Çamlıbel eski 90ların ruhuna kavuşacak, sabırsızlıkla o eski enerjisinin geri gelmesini bekliyorum.