Gönye matematik ve geometri alanında kullanılan ölçüm yapmaya yarayan bir alettir. Dik üçgen şeklinde karşılaştığımız bu cisimler genellikle teknik çizimde ve mühendislik alanında kullanılmaktadır. Dik açı yapmada kullanılan gönye cismi dik açıyı ölçmede kullanılan bir alettir. Gönyelerin bir kenarı veya iki kenarı ölçeklendirilmiş olur 

Gönye Nedir ve Kullanım Alanları Nerelerdir?

Gönye genelde öğrencilerin matematik dersinde kullandıkları bir ölçüm gerecidir. Öğrencilere ölçüm konusunda yardımcı olmak için tasarlanan bir alet olmaktadır. Kesişen iki doğruyu yuvarlak bir biçimde çizmek için kullanılan gönye tek başına kullanılabilen bir cisim değildir. Tam ortasında bir boşluk olunup ortasına kurşun kalem yerleştirerek çizimler yapılmalıdır. Gönyenin kendine göre birçok çeşitleri bulunmaktadır. Sabit gönye kıl ayarlı şapkalı ayarlı açı olarak farklı şekillerde karşımıza çıkmaktadır.

Gönye cismi teknik çizim gerektiren her meslek dalında kullanılan bir alettir. Daha çok mühendislerin tercih etmiş olduğu gönye yapılacak olan inşaatın içini veya dışını düzgün bir şekilde çizmek için oldukça tercih edilen bir ihtiyaçtır. Uygun fiyatta gönye alımı için https://www.guvensanat.com/gonye  adresinden bizlere ulaşabilirsiniz.