Bağımsızlık Partisi Genel Başkanı Yener Bozkurt, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bir çağrıda bulunarak ilk yerli otomobil TOGG’un, Anıtkabir’de Atatürk’ün Cadillac’ının hemen yanıbaşına konulmasının anlamına dikkat çekti

Bağımsızlık Partisi Genel Başkanı ve emekli MİT mensubu Yener Bozkurt, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bir çağrıda bulunarak ilk yerli otomobil TOGG’un, Anıtkabir’de Atatürk’ün makam aracı olarak kullandığı Cadillac’ın hemen yanıbaşına konulmasının çok anlamlı olacağını ifade etti.

İlk yerli elektrikli üretim olan, Türkiye Cumhuriyeti’nin yüzüncü yılına denk gelen, üretim bandından ilk çıkan otomobilin çok ama çok değerli olduğunu kaydeden Bağımsızlık Partisi Genel Başkanı, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) emeklisi Yener Bozkurt, Bağımsızlık Partisi “YouTube” kanalı ile dikGAZETE.com'daki köşe yazısında, Cumhuriyet’in 100’üncü yılında yollara çıkan TOGG’un maddi ve manevi değeri ile önemini vurguladı.

TÜRK MİLLETİ’NİN DÜNYAYA RESTİ!..

Marka/model fark etmeksizin üretim bandından çıkan ilk araçların dünyanın her yerinde hem madden hem de manen çok değerli olduğuna işaret eden Bozkurt, “İlk yerli elektrikli üretim olan, Türkiye Cumhuriyeti’nin yüzüncü yılına denk gelen, üretim bandından ilk çıkan bu otomobil de aynı şekilde çok ama çok değerlidir. Ne mutlu sayın ERDOĞAN’a ki bu çok özel otomobilin sahibi oldu. Taşıdığı Cumhurbaşkanı sıfatıyla hakkıdır, buna itirazımız yok” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu “ilk otomobil”i, makam aracı olarak kullanacağını söylediğini, aracın zırhlı olmaması sebebiyle böylesi bir kullanım amacının da Külliye bünyesinde sınırlı kalacağını belirten Bozkurt, “sonuçta sadece bir otomobil gibi görünse de, manevi değerine paha biçilemeyecek olan, Cumhuriyetin yüzüncü yılına denk gelmesi nedeniyle eşsiz bir katma değer taşıyan, Türkiye Cumhuriyeti’nin ve dahi Türk Milleti’nin adeta dünyaya resti olan bu muhteşem eserin, Külliye otoparkına mahkum edilmesi hak mıdır sizce?” dedi.

TOGG, ANITKABİR’DE ATATÜRK’ÜN CADİLLAC’I YANINDA SERGİLENSE!..

İlk üretim TOGG’un23 Nisan 2023 günü Anıtkabir’de düzenlenecek törende, Atatürk’ün makam aracı olarak kullandığı ve halen 23 Nisan Kulesi’nde muhafaza edilen 36 Model Cadillac’ın hemen yanı başına konmasının anlamına işaret eden Bozkurt, şunları ifade etti:

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’e ithaf edilerek, yüz yılın sonunda ona sunabileceğimiz en değerli hediye olmaz mıydı? O gün Anıtkabir’e yurdun dört bir yanından akın edecek yüz binlerce vatandaşımıza, daha uzun bir süre beklemek zorunda kalmadan, bu başyapıtı orada yakından görme fırsatı verilse daha güzel olmaz mıydı?”

Yener Bozkurt; “Cumhuriyetimizin bizce bu kutsal sembolü, orada o günden itibaren Atamızın naaşıyla beraber sonsuza dek muhafaza edilmeye başlansa daha anlamlı olmaz mıydı?” dedi.

OLUR MU OLUR!..

Bağımsızlık Partisi Genel Başkanı Yener Bozkurt’un tavsiyesi üzerine, bakarsınız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan23 Nisan törenleri için gerçekleşecek Anıtkabir ziyaretini, direksiyonuna oturduğu, üretim bandından inen o “ilk üretim TOGG” ile gerçekleştirir ve bu çok değerli aracı, o Cadillac’ın yanında sergilenmesi için müzede bırakır.

Ve kim bilir bakarsınız, Cumhurbaşkanı Erdoğan, halkın içinden biri olarak, bir bayram havasında gerçekleşmesi gereken törene, “protokol giysileri” ile değil de spor bir kıyafetle katılır ve günün anlamına dair imzalayacağı “Anı defteri”ne bu tarihi günü de özellikle kaydeder.