Dekota Levha Nedir ve Ne İşe Yarar

Dekota levha son yıllarda inşaat ve reklam sektörlerinde oldukça popüler hale gelmiştir. Bu malzeme PVC köpük levhalardan oluşur ve genellikle 2-30 mm kalınlığında üretilir. Özellikle reklamcılıkta kullanılan dekota levhalar genellikle 3 veya 5 mm kalınlığındadır.

Dekota levhaların en önemli özelliği hafif ve sağlam bir yapıya sahip olmalarıdır. Kolayca kesilebilir bükülebilir ve yapıştırılabilirler. Bu sayede farklı boyutlarda ve şekillerde üretilebilen dekota levhalar pek çok alanda kullanılabilmektedir.

Bunların başında da reklam sektörü gelmektedir. Dekota levhalar reklam folyoları aracılığı ile kaplanarak panolarda tabela ve yönlendirme levhaları gibi pek çok alanda kullanılmaktadırlar. İstenilen şekil ve boyuta kolayca kesilebildiği için firma logosu veya ürün tanıtımı gibi bilgilerin yer aldığı görseller bu malzeme üzerine basılarak reklam amaçlı kullanılabilmektedir. Siz de dekota levhalar ve daha fazlası için reklam depo market firmasından hizmet alabilirsiniz.

Dekota Levhaların Kullanım Alanları Nelerdir?

Dekota Levhalar hafif dayanıklı ve ekonomik bir malzeme olarak geniş bir kullanım alanına sahiptir. İnşaat dekorasyon baskı reklam gibi birçok alanda kullanılabilmektedir. Dekota levha üzerine dijital baskı uygulanarak poster etiket afiş gibi reklam folyosu malzemeleri üretilebilir.

Dekota levhalar yapışkanlı folyo veya oracal cam film ile kaplanarak logolar tabelalar işaretler ve daha birçok reklam malzemesi üretilebilir. Dekota levhaların yapısı onlara şekil vermek açısından avantaj sağlar. Duvar panelleri zemin kaplamaları dekoratif bölme duvarlar gibi dekorasyon uygulamalarında kullanılabilir.

Dekota levhalar nem çürüme ve güneş ışınlarına karşı oldukça dayanıklıdır. Bu özellikleri ile inşaat sektöründe de kullanım alanı bulmaktadırlar. Özellikle iç dekorasyonunda masa kaplamaları duvar dekorasyonları ve aydınlatma panolarında yaygın olarak kullanılmaktadırlar.

Dekota Levhaların Montajı ve Bakımı Nasıl Yapılır?

Dekota levhalar birçok alanda kullanımı olan malzemelerdir. Reklam folyosu veya oracal cam film ile birleştirilerek çeşitli reklam ürünleri yapılabilir. Bu nedenle doğru bir şekilde monte edilmesi ve düzenli bakımı oldukça önemlidir.

Öncelikle dekota levhanın hangi boyuttaki yüzeyde kullanılacağına karar verilmelidir. Levhanın yüzeyine göre uygun boyutu kesmek önemlidir. Daha sonra levhanın yerleştirileceği yüzey temizlenmelidir. Yüzeyin temizlenmesi dekota levhanın daha iyi yapışması için önemlidir. Ardından dekota levha için uygun özellikte yapıştırıcı kullanarak levhayı yüzeye yapıştırın. Levhanın her iki tarafına da yapıştırıcı sürmeniz gerekmektedir. Son olarak levhanın yapıştırıldığı yüzeye bastırarak düzgünce monte ediniz. Bu sayede levha tam olarak yapışmış olacaktır.

Dekota levhaların bakımı kullanılan alana göre değişebilir. Özellikle dış mekanlarda kullanılan levhaların düzenli temizliği önemlidir. Yüzeylerinde oluşabilecek lekeler veya kirler temizlenmeli ve düzenli olarak silinmelidir. Bunun yanı sıra dekota levhanın üzerindeki çizikler için bakım yapılabilir. Çizikler zımpara kağıdı ile düzeltilebilir veya yapıştırma sırasında kullanılan yapıştırıcı ile düzeltilebilir. Levhaların düzenli olarak bakımı daha uzun süreli kullanım ve daha kaliteli bir görünüm sağlar. Dekota levhaların montaj ve bakımında yardım almak için reklam depo market firmasından hizmet alabilirsiniz.