Djokovic  Indian Wells de yok

Ünlü Sırp tenisçi Novak Djokoviç, aşısı olmadığı için ABD vizesinin reddedilmesi üzerine Indian Wells Masters tenis turnuvasından çekildi. Aşı şartıyla Avustralya vizesi alamayan Djokoviç daha önce ilgi odağı olmuştu.Sırp haraççı Novak Djokovic, resmi sosyal medya hesabından  Indian Wells Masters tenis turnuvasından çekildi. 2023 tenis turnuvası ve Nikoloz Basivašvili'nin değiştirildiğini açıkladı. Djokoviç, Covid-19 aşısı gerekliliği nedeniyle ABD vizesi reddedildi. Ünlü tenisçi, daha önce Avustralya'da düzenlenen turnuvaya aşıyı yaptıramadığı için katılamamıştı. Indian Wells Masters turnuvası bugün başlıyor. 1xbet güncel giriş

Florida Senatörü Rick Scott,  ABD Başkanı Joe Biden'a 19 Mart'ta düzenlenecek Miami Open ile ilgili bir mektup yazarak Sırp roketinin ihtiyaçtan kurtarılması çağrısında bulundu. . Covid-19 aşısı için. Scott mektubunda, "Yönetiminizin, Novak Djokovic'i Amerika Birleşik Devletleri'ne giriş yapan uluslararası yolcular için mevcut aşı zorunluluğundan muaf tutma talebi aldığını öğrendik." Djokovic'in 19 Mart 2023 tarihinde Florida'da düzenlenen profesyonel bir tenis turnuvası olan Miami Open'da mücadele etmesi için yapılan feragat talebini kabul ettiğinizi size bildirmek için yazıyoruz.

 Djokovic'in Miami Open HE'ye katılıp katılmayacağı henüz bilinmiyor.

AVUSTRALYA'YA GİTMEDİ

 Djokovic, 17-30 Ocak 2022 tarihlerinde Avustralya'da düzenlenen tenis turnuvasına aşı yaptırmadığı için katılamamıştı. Avustralya Açık'a katılmak için Avustralya'ya gelen ünlü tenisçi Novak Djokovic'in giriş şartlarını sağlayamadığı için Melbourne Havalimanı'ndaki vizesi iptal edildi.

 Sayılı Djokovic'in teklif verme kararına ilişkin ilk duruşmada, Avustralya Göçmenlik Dairesi'nin vizeleri iptal etme kararı bozuldu. Avustralya sınır güçleri daha sonra Djokoviç'in seyahat beyanında hatalar buldu. Sırp kulübü, seyahat beyannamesindeki hataların "insan hatası" olduğunu sosyal ağlarda paylaştı. Avustralya Göç Bakanı Alex Hawke, olayların ardından mahkemenin kararını bozmak için yetkilerini kullanarak Djokoviç'in vizesini bir kez daha iptal etti.

Vizesi ikinci kez iptal edilen Djokoviç, vizesinin geri verilmesi için yeniden Avustralya mahkemesine başvurdu.  Avustralya Federal Mahkemesi Başkanı James Allsop, duruşmada Djokoviç'in vizesini geri alma başvurusunun oybirliğiyle reddedildiğini söyledi. Kararın ardından Djokovic, Avustralya'dan ayrıldı.