Kendinizi Düşünmeyi Nasıl Öğrenirsiniz?

Kendimize neden değer vermemiz gerektiğini, neden sonra değil de şimdi değer vermemiz gerektiğini öğrenmezsek, hep dur bakalım şimdi zamanı değil dersek hep çok bekleyen oluruz. Konu ile alakalı olarak Kayseri Psikolog Tuğba Ayzet’in yazılarından alıntı yaparak anlatmaya çalıştık.

Hep birilerinin bir şeyi olacak. Hep çocuğunuzun sınavı olacak. Hep işler daha yolan girecek. Hep daha önemeli olduğunu bir iş olacak. “Amaaaaan izin mi veriyorlar, çocuklar izin mi veriyor”, “Amaaaan eşimin yüzünü mü çekeceğim şimdi?”

Bazılarımız işlerin daha yoluna girmesini bekliyor, bazılarımız ise diğerlerinin onayını almayı bekliyor. Bunu beklerseniz çok beklersiniz arkadaşlar. Sizin kendinize tanımadığınız hakkı başkası neden tanısın. Bazı şeyler sizin hakkınız ve bunu kimse alamaz elinizden. Ama bunu bahaneler üreterek yapamazsınız. Siz isteyeceksiniz. Beklenti içinde bekleyemezsiniz. Hayat romantik komedi filmlerindeki gibi değil ne yazık ki.

Bunu yaparken tabi de öfkeli olmak zorunda değilsiniz. İsteğinizi talebinizi bakkaldan 2 ekmek ister gibi isteyeceksiniz. Birileri size bir hak tanımıyorsa bilin ki o hakkı siz kendinize vermiyorsunuz. Kendinize hayatın içinde yer açın. Bunu siz yapmazsanız bunu sizin yerinize kimse yapmayacaktır.

Kaynak: Kayseri En iyi Psikolog