Kombi E10 Hatası Nedir? Kombi E10 Hatası Nasıl Çözülür?

Kombiler için geliştirilen hata kodları, kullanım esnasında oldukça büyük bir pratiklik kazandırıyor. Gösterge ekranında çıkan kombi hata kodları sayesinde, kullanıcı cihazda bir sorun olup, olmadığını fark edebiliyor. Hatta hata kodunun kombi kullanma kılavuzundaki karşılığına bakarak, sorunun hemen hemen ne olduğunu anlayabiliyor. Bu sayede olası hatalı müdahale veya fark edilmeyen sorunların doğurabileceği problemlerin önüne geçilebiliyor. İstanbul Arçelik Servisi merkezimizde E10 hata kodu en fazla görülen hata kodları arasında öne çıkıyor.

Kombi E10 Hata Kodu Nedir?

Genel kullanımda kombide en sık karşılaşılan hata kodları arasında E10 hata kodu da yer alıyor. E10 hata kodunun dijital gösterge ekranında çıkması, kombinin su kaynaklı olarak bir sorun yaşadığını göstermektedir. Söz konusu su sorunu, cihazın içerisinde yer alan su seviyesinin uygun miktarda olmadığına işaret etmektedir. Kombinin su seviyesinin düşük olması/yetersiz olması profesyonel Sarıgazi Arçelik Servisi müdahalesini gerektirmemektedir.

Kombinin su seviyesinin düşük olduğunu gösteren E10 hata kodu alındığında, pratik bir şekilde su seviyesinin ideal miktara çıkartılabilmesi mümkündür. Bu işlem için kombinin alt kısmında “mavi” renkte bir vana bulunur. Bu vananın açılmasıyla kombinin içine su girişi sağlanır. Böylelikle kombi içerisindeki su seviyesi artmaya başlar. Söz konusu su girişinin ideal seviyeye gelip, gelmediğinin takibi ise kombinin ön kısmındaki basınç göstergesinden yapılır.

Kombi basınç göstergesinde ibrenin 1 bar ile 1.5 bar aralığına gelmesi durumunda açılan vananın kapatılması sağlanır. Bu şekilde su akışı kesilerek, bu seferde kombide aşırı su seviyesi probleminin söz konusu olmaması sağlanır. Gerçekleştirilen müdahaleler ile kombideki E10 hata kodunun ekrandan gitmesi ve kombinin normal şekilde çalışması sağlanır. Ancak kombinin E10 hata kodunu çok sık şekilde verdiği görülüyor ise mutlaka profesyonel yardım alınmalıdır. Zira bu durum kombinin içerisindeki suyun seviyesinin sürekli düşmesine neden olan bir arıza veya kaçak olduğunu gösterir. Böyle bir olasılığın kontrolü ve onarımı için profesyonel müdahale gerektiğinden Kozyatağı Arçelik Servisi merkezimizden destek almalısınız. Alanında uzman teknikerlerimiz, kombinizin sürekli su seviyesinin düşmesine neden olabilecek başta su kaçağı olmak üzere tüm olasılıkları tek tek gözden geçirir. Tespit edilen sorun için kaliteli ve yüksek dayanıklılık sağlayacak onarım müdahalelerini sağlar.