Güzellik için biz kadınlarda saç,tırnak,makyaj çok önemlidir.Çamlıbelin en kaliteli kuaförlerinden olan Kuaför Aşkın Hortum ‘un imzasıyla güzelliğimize güzellik katan salonunda Yeni yılın heyecanıyla sohbetteyiz.Eşi en büyük destekçisi.Ekip arkadaşlarıyla çıkartmış olduğu sanatı yakından görme şansını yakalayarak bu salona sizleri de davet ederiz

-Merhabalar Aşkın Bey, Hoş geldiniz Kendinizi kısaca tanıtır mısınız?

-Ben Aşkın Hortum, Bayan kuaförüyüm. Profesyonellik alanım saç bakımı ve tasarımı. Mersin'de yaşıyoruz. Antakya doğumluyum. On altı yıldır işletmem var. Kuaför Aşkın markasının sahibiyim aynı zamanda. Çok kaliteli bir ekibimiz çok değerli salon misafirlerimiz var. Bu anlamda bize her gün ileriye taşıyan markamızla beraber genel olarak her şeyden memnunuz. Her anlamda çok iyiyiz.

-Bir aile ekibi diyebiliriz o zaman.

-Evet

-Peki, bu ekiple ilgili aile olarak mı yoksa arkadaş olarak mı veya bir profesyonel ekip mi hayal etmiştiniz? Nasıl ekibinizden memnun musunuz?

-Tabii ki her anlamda memnunum. Ekip arkadaşlarım öncelikle bir aile kavramıyla çalışıyoruz biz burada. Yani saygınlık ve profesyonellik tabii üçü de bir harmanlaşıyor bir yerde. Tamamıyla bir ailevi maneviyat için de profesyonellik ve disiplin bizim için en ön şart tabii ki bu senkron içinde çok iyi devam ediyoruz.

-Bu mesleğe ne zaman başladınız? Hayalini kurmuş olduğunuz bir meslek miydi?

-Kesinlikle evet, Kuaförlük biz aile mesleği. Yani kuzenler ve kardeşlerle beraber aile olarak bayan kuaförüz. Ben kuaförlük mesleğini yirmi yedi yıldır yapıyorum. Yirmi yedi yıl önce başladım bu işe. Çocukluğumdan beri yapıyorum ve çok seviyorum. Yani bir daha dünyaya gelsem bir daha kuaförlük mesleğini seçerdim.

-Mesleğiniz de size katkı sağlayan birileri var mı?

Tabii öncelikle yetiştiğim patronum, beni yetiştiren beyefendi bir patronum var her şey oradan başlıyor. Bize sanatıyla, beyefendiyle çok şey kattı. Ondan sonraki iş hayatımda ondan aldığım disiplin ile beraber çok iyi yol kat ettik. Sonrasında eşim, İş arkadaşım aynı zamanda. Onun sayesinde çok güzel yollar kat ettik ve gerçekten hedeflediğim seviyede ilerliyorum diyebilirim.

-Aşkın Bey hayalleriniz ve hedefleriniz nelerdir?

Aslında her gün değişen hayallerim var. Yani duruma ve aile yaşantıma göre, maneviyatıma göre her gün hayallerim değişebiliyor. Süslenebiliyor, yenilenebiliyor ve Büyüyebiliyor her gün olduğu gibi çünkü hayat akıyor. Yenilikçi çağdayız, dijital çağdayız ve her gün her şey değişebiliyor. Tabi ki hayallerim ve heyecanlarım var. Hayallerim aslında bir kısmını gerçekleştirmekle beraber daha yapacağım çok şey var. Ama bu üslupla çok iyi ilerliyoruz. Hedeflerim tabii ki mesleğim anlamında üzerine daha iyi şeyler koyup, müşterilerime daha iyi konfor yaşatıp maksimum lüks bir hizmet sunmak.

-Bu sıcak hali ortamında ekip arkadaşlarınızla birlikte oluşturduğunuz ruhu bizlere tanımlayabilir misiniz?

Birçok çeşitli tanımlayabilirim tabii. Ekibim ile birlikte tek beden gibi çalışıyoruz. Yani burada ilk başta anlattığım gibi disiplinli bir çark var. Bu çarkta benim oluşum ya da olmayışım, hiçbir şekilde o sekteye uğratmayan bir sistem var. Sağ olsun hepsi çok saygılı çocuklar. Saygınlıkla beraber hani burada müşterim benim yokluğumu kesinlikle aramıyor. Çünkü aynı hizmeti, aynı kaliteyi müşterime yansıtıyorlar. Bu yüzden ekibimden çok memnunum. Tabii ki gelişiyoruz, eğitimler alıyoruz. Firmaların bize çok büyük destekleri var bu anlamda sağ olsunlar. Hem kişisel eğitimler hem de mesleki eğitimlerle beraber her gün kendimize daha da iyi şeyler katıp daha da büyümeye devam ediyoruz.

-Çalışmış olduğunuz firmalar nelerdir?

-Şöyle kendi misyonundan bahsedeyim. Marka anlamında biraz Bayanlar da olduğu gibi lüks takıntımız var. Yani burada yenilikçi, büyük, gerçekten vizyonel olarak dünya çapında olan markalarla çalışıyoruz. Yani en basiti Aveda'yla çalışıyoruz. Arkada ürünler, kerestas bu işte gerçekten dünya lideri. Ikinci rakibi olarak Aveda, biri bu işin Mercedes'i diğeri BMW’si. En iyi iki markayla çalışıyoruz. Ve çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü çok büyük markalar bize çok şey katıyor.

-Yurt dışı ve yurt dışı olarak, En son bir yurt dışı seyahatinizde olmuştu Nasıl geçti?

-Çok keyifli bir hem eğitim hem Business Form tadında çok keyifli bir seyahatti Singapur ve Bali’ye gittik. Çok güzel bir seyahatti. Kerastasas’a teşekkür ederim tekrardan. Bize gerçekten çok konforlu ve çok kaliteli bir seyahat yaşattılar. Minnettarız.

-Eski yıla bir şey söylemek ister misiniz?

- Eski yıl her yıl olduğu gibi bizim açımızdan çok başarılı geçti. Yani hem ciro olarak, hem bütçe olarak, hem kalite olarak bize gerçekten büyük artışlar sağladı. Yani bu yılki artışımız yüzde otuz dokuz. Geçen yıla göre tabii ki manevi olarak kötü zamanlar da geçebiliyor. Ama genel olarak çok şükür her şey iyiydi. Daha da iyi olacağını düşünüyorum. 2023’den çok ümitliyiz. Her anlamda ülke olarak ve Kendim bireysel bakış olarak.

-2023’e bir şey söylemek ister miyiz?

Mutlu ve huzurlu gelsin. Savaşsız, hayvana daha çok değer verilen, insana daha çok değer verilen, kadına daha çok değer verilen, saygın bir toplumla beraber 2023 güzel bir yıl olur.

-Çok teşekkür ederim, Keyifli röportaj için Sağ olun,

- Çok sağ olun

-Tekrar söylemek istediğiniz Bir şey var mı?

Talin ve Mira adına iki tane kızım var aynı zamanda çok tatlı bir eşim. Manevi olarak çok mutluyum evimde çok mutluyum, Ailemle çok mutluyum. İş yerimi de keza evimde olduğum kadar mutluyum. İnşallah bu mutluluğumuz, bu huzurumuz ailemle dünya çapında herkesin daimi olsun inşallah.

Şimdi Aşkın beyin eşi Seda hanımla birlikteyiz

Kendinizi kısaca tanıtır mısınız?

-Merhabalar Seda Hortum 1988 yılı Antakya doğumlu dünya güzeli iki kiz çocuk annesiyim. Eğlenceli ve her zaman hayattan keyif alan ve her yaptığım ise yansıtan biriyim.

Bu mesleğe ne zaman başladınız ve hayalini kurmuş olduğunuz bir meslek miydi?

-15yildir bu değerli mesleği icra ediyorum. Tatbiki hayallerimdeki meslek ve insanları güzelleştirdiğim için isimi çok seviyorum

Meleğinizde size katkı sağlayan birileri var mı, varsa kim veya kimler?

- Bu meslekte en büyük destekçim is ortağım hayat arkadaşım olan sevgili esim Aşkın daimi ve güzel birliktelikler diliyorum

Hayalleriniz ve Hedefleriniz var mı?

-İnsanın hayalleri olmazsa amacıda olmaz bu doğrultuda kendimizi sürekli yenileyip daha fazla insanlar tanıyoruz ve buyuyoruz

Bu sıcak aile ortamında ekip arkadaşlarınızla birlikte oluşturduğunuz ruhu bizlere tanımlayabilir misiniz?

-Ekip arkadaşlarımla gün boyu beraber eğlenceli zamanlar geçiriyoruz çünkü biz büyük bir aileyiz

Eski yıla bir şey söylemek istemisiniz?

-İyisiyle kötüsüyle çok değerli bir yıl geçirdik maddi manevi bize çok kattı

Yeni gelen yılda beklentileriniz ve dilekleriniz nedir?

-Yeni yılımızda basta ailem olmak üzere tüm herkese sağlık huzur basari mutluluk ve bolca ask diliyorum