Ses Yalıtım Malzemesi

Gün geçtikçe gelişen Ses Yalıtım Malzemesi sorunların çözümünde önemli rol oynamaktadır. Ses yalıtım uygulamalarındaki ana hedef sesin kaynağına müdahale etmektir. Ses izolasyonu gürültünün geldiği noktaya uygulandığı takdirde iyi bir ses yalıtımı sağlanmış olur. İnşaat aşamasında gürültü oluşturabilecek mahallerin saptanması ve buna uygun ses yalıtımı önlemlerinin alınması hem bütçe hedefleri bakımından hem de zamandan ciddi anlamda tasarruf sağlar. İnşaat aşaması bitmiş, kullanılmakta olan yapılarda ise ses izolasyonu istenilen ses yalıtımı değerlerini veremeyeceği gibi, inşaat aşamasında yapılan ses yalıtım uygulamalarına göre 5 kat daha fazla maliyetlidir. Akustik ses izolasyonu, ses izolasyon süngerleri veya ses yalıtımı süngerleri ile sağlanabilir.

Akustik Sünger çok iyi ses emici üründür. Amaç ortamdaki akustiği düzenlemenin yanında ses yalıtımı da sağlamaktır. Kullanılan malzeme kalitesi ve doğru ürün seçimi verim almak adına çok önemlidir. Akustik kumaş kaplı ses yalıtım panelleri ile de akustik izolasyon sağlayabilirsiniz. Hem görünüm açısından ortama ayrı bir hava katacaktır. Evimiz hepimizin oldukça zaman geçirdiği ve bu zamanın da mümkün olduğunca en kaliteli zaman olmasını istediğimiz mekândır. Günümüzde artan apartman daireleri, siteler sebebiyle çok fazla kişinin bir arada yaşaması da oldukça artmıştır. Bu konuda mustarip olduğumuz en büyük konu ise üst kat, alt kat, yan, daire, duvarı bitişik yan daireden gelen rahatsız edici gürültülerdir. Bu komşu gürültülerinden kurtulmanın tek yolu inşaat esnasında yapılmayan ses yalıtımını sonradan yaptırmaktır. Bu hususta yüzde yüz sonuç veren hiçbir uygulama yoktur. Ses yalıtımı ve ses izolasyonu yaparken nelere dikkat etmek gerekir? Hangi malzemeleri kullanırsak daha iyi sonuçlar elde ederiz gerekir? Ortak komşu dairelerde duvar ses yalıtımı, alt kata giden seslerin yani üst kattan gelen seslerin engellenmesi için zemin ses yalıtımı, üst kata giden sesleri engellemek için tavan ses yalıtımı uygulamaları yapılmalıdır. Turkish Acoustic tarafından üretimi gerçekleştirilen Ses Yalıtım Malzemesi modelleri teknik şartnamelere uygun olarak üretimi sağlanmaktadır. Özellikle kaliteli ses kaydı almak, etraftaki seslerin kayıt cihazlarına geçmemesini sağlamak ve ortam akustiğini sağlayabilmek için ihtiyacınız olan seslendirme kabinleri, modern dizaynı ve dinamik yapıları ile en iyi çözümü.

Duvarlarınıza tavanlarınıza yalıtım yapmak yerine alnınızda toplantılarınızı, telefon görüşmelerinizi gerçekleştirebileceğiniz akustik ses yalıtım kabinleri sayesinde ortamınızda dekoratif görünüm oluşturmakla birlikte bulunan gürültülü alandan arınarak rahat bir şekilde görüşmelerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Akustik ses bariyerleri, ses izolasyon ve yalıtım malzemeleri sıklıkla 3 mm kullanılan pvc ses bariyeri duvar, tavan, zemin izolasyonun da en profesyonel malzemelerden biridir. Ses Yalıtım Malzemesi 2 duvar arasında 3 katmanlı sistem olarak uygulanabilir. Turkish Acoustic tarafından üretimi gerçekleştirilen ses izolasyon ürünleri hakkında teknik testlere sertifikalara web siteleri üzerinden görüntüleyebilirsiniz, alanınıza en uygun ürün hakkında bilgi edinebilirsiniz.