Sevda Atakara Son Zamanların En Gözde Türk Ekonomisti Oldu

Sevda Atakara, son zamanlarda isminden sıkça söz ettirmeyi başarmıştır. Özellikle ekonomi, borsa ve yatırım alanlarında sahip olduğu deneyim ve bilgi birikimi ile en çok dikkate alınan isimlerden bir tanesi haline gelen Atakara, günümüzde yatırım dünyasına giriş yapan ya da yapmayı düşünen insanlara nokta atışı tavsiyeler vererek kişilerin başarıya en hızlı şekilde ulaşmasını sağlamaktadır.

Uzman isim Atakara, alanında eğitim almış bir uzman olduğu için en güvenilir isimler arasında görülmektedir. Zira yatırım alanında eğitim almamış insanlardan tavsiye almak, yatırımcıların kötü sonuçlar ile karşı karşıya kalmasına sebebiyet verebilmektedir. Sevda Atakara ‘nın web sitesine linkten ulaşabilirsiniz.

Uzun vadede başarılı olmak ve yatırım dünyasında emin adımlar ile hareket etmek isteyen bireyler, Sevda Atakara sayesinde bu isteklerini yerine getirebilmektedir. Sektörde ismi sıkça duyulan Sevda Atakara, pek çok yatırımcının ilgisini çekmekte ve pek çok farklı araştırmaya konu olmaktadır. Sevda Atakara’dan destek almak isteyen yatırımcılar, Sevda Atakara kimdir, Sevda Atakara güvenilir midir gibi birçok soruya yanıt aramaktadır. Eğer siz de uzman ekonomist ile ilgili bu ve bu gibi sorulara yanıt arıyorsanız, aşağıdaki başlıkları inceleyebilirsiniz.

Sevda Atakara Kimdir?

Sevda Atakara, uzun yıllardır ekonomi ve borsa alanında çalışmalar yapan başarılı bir ekonomi uzmanıdır. 1985 yılında Antalya’da dünyaya gelen Atakara, Mecdude Başakıncı İlkokulu’na gitmiştir. Daha sonrasında ise Antalya Anadolu Lisesi’nde ortaöğrenimini tamamlamıştır.

Akdeniz Üniversitesi’nde İktisat okuyan Sevda Atakara, lisans eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul’a giderek Marmara Üniversitesi’nde yüksek lisans eğitimi almıştır. Bu yükseköğrenim kurumunda hem “Sermaye Piyasası ve Borsa” hem de “Uluslararası Politik Ekonomi” alanlarında yüksek lisans eğitimini bitirmiştir. Bu eğitimlerin ardından London School of Economics’te “Uluslararası Ekopolitik” üzerine eğitim alan Sevda Atakara, günümüzde Akdeniz Üniversitesi’nde “Politik Ekonomi” üzerine doktora programına devam etmektedir.

Sevda Atakara, başarılı bir eğitim hayatının yanı sıra başarılı bir kariyer hayatına da sahiptir. Sevda Atakara’nın kariyer hayatı 2011 yılında başlamıştır. Bu seneden itibaren pek çok yurtdışı ve yurtiçi merkezli firmada araştırmacı, fon yöneticisi ve stratejist olarak görev yapmıştır. Antalya’da bulunan ABank ve BNP kurumlarında trader pozisyonunda çalışmıştır. Günümüzde ise birden fazla yurtdışı merkezli aracı kurumda anlaşmalı olarak trader uzmanlığı yapmaktadır.

Sevda Atakara ile Ekonomi

Sevda Atakara, ekonomi dünyasına olan farklı bakış açısı ile dikkatleri üzerine toplamaktadır. Uzman ekonomist Sevda Atakara, yaptığı tüm çalışmalarında bilgi birikimini, deneyimlerini ve modern görüşünü bir araya getirmektedir.

Veri ve bilgi analizi konusunda uzman olan ve bu sayede de yatırım araçları üzerine başarılı teknik analizler gerçekleştiren Atakara, uygulamış olduğu yöntemler ile nokta atışı tahminlerde bulunabilmektedir. Pek çok ekonomistten farklı olarak sadece aylık analizler değil, günlük, haftalık ve yıllık analizler de gerçekleştiren Atakara, hem kısa hem de uzun vadede yatırım yapmak isteyen bireylere yardımcı olmaktadır.

Sevda Atakara, ekonomi alanında eğitim seviyesi yüksek bireylerden bir tanesidir ve bu eğitimlere ek olarak pek çok belge ve lisansa da sahip olmasıyla ön plana çıkmaktadır.

Atakara’nın Sahip Olduğu Belge ve Lisanslar

Sevda Atakara’nın sahip olduğu belge ve lisanslar şunlardır;

  • Kurumsal Derecelendirme Lisansı
  • Technium Scnience – Conference: Empirical evidences of psychological biases in Forex trading
  • Düzey 3 Lisansı
  • Türev Araçlar Lisansı
  • Le Fonti Awards – Best IB (2017)

Bu belgelere bakıldığı zaman Sevda Atakara’nın ne kadar başarılı bir ekonomi uzmanı ve yatırım tahmincisi olduğu görülmektedir.

Sevda Atakara Güvenilir Bir Ekonomist midir?

Yatırım dünyasına giriş yapmak isteyen bireyler, karşılarına çıkan uzmanlar hakkında araştırmalar yapmakta ve uzmanların tahminlerinin güvenilir olup olmadığını öğrenerek hareket etmek istemektedir. Bu bağlamda en çok yöneltilen sorulardan bir tanesi de Sevda Atakara güvenilir mi şeklindedir. Sevda Atakara, önceki başlıklarda da belirtildiği üzere alanında pek çok eğitim almış, belge ve lisans sahibi bir ekonomi uzmanıdır. Bu birikimi sayesinde verilere ve teknik analizlere uygunluk gösterecek şekilde tahminlerde bulunmaktadır. Yapmış olduğu tahminler ile uzun yıllardır insanların başarılı birer yatırımcı olmasını da büyük ölçüde desteklemiştir. Yani, Sevda Atakara’nın tavsiyeleri oldukça güvenilirdir. Sevda Atakara’nın tavsiye ve öngörülerini dinleyen, ayrıca Atakara tarafından belirtilen hususlara dikkat ederek hareket eden bireyler başarılı olabilmektedir.