Yurtdışı Eğitim: Yaz Okulları ile Çocuklarınız Hem Eğlensin Hem Öğrensin

Yurtdışı eğitim, öğrencilerin kendilerine sunulan programlarda, uluslararası eğitim sunan bir kurumda eğitim almasıdır. Yaz okulları, öğrencilerin dil ve kültürel gelişime dahil olabilmesi adına sıklıkla tercih edilen yurt dışı eğitim türüdür. Birçok ülke, yaz okullarına uluslararası öğrenci kabulünde bulunur. Belirlenen şartların yerine getirilmesi durumunda, öğrenciler yaz okulu başvurusunda bulunabilmekte ve yabancı dilini geliştirme şansı elde edebilmektedir.

Yabancı dil eğitiminin yanı sıra, öğrenilen bilgilerin pratiğini yapacak bir ortama dahil olan öğrenciler, ülkenin tarihi ve doğal güzelliklerini gezebilir. Bunun yanı sıra arkadaş edinerek sosyal çevre edinebilir. Yurt dışındaki dil okullarının pek çok avantajı bulunmakta olup bunlardan en önemlisi, çocuk ve gençlerin; ülkede konuşulan dile uyum sağlaması noktasında öğrencilere destek olmasıdır.

Alternatif Yurtdışı Eğitim, 1998 yılından beri farklı ülkelerde eğitim almak isteyen öğrenci ve velilere birçok konuda profesyonel yardım sunan bir kurumdur. Yurtdışı eğitim danışmanlığı kapsamında;

  • Dil Okulları
  • Yaz Okulları
  • Üniversite / Master
  • Lise düzeyinde öğrencilerin tercih edebilecekleri okul ve eğitim alabilecekleri bölüm hakkında gerekli bilgi akışını sağlar.

Çocuklarınızın yenilikçi ve kaliteli bir eğitime dahil olmasını ve kendisini pek çok alanda yetiştirmesini istiyorsanız, Alternatif Yurtdışı Eğitimin olanaklarından yararlanabilirsiniz. Kaliteli eğitim seçenekleri Alternatif ile sizlerle!

Yurtdışı Yaz Okulu Nedir?

Yurtdışı yaz okulu; 7-17 yaş arasındaki öğrencilerin Kanada, İngiltere, Amerika gibi ülkelere yaz tatilinde giderek hem tatil yapmasını hem de yabancı dil öğrenmesine imkan tanıyan eğitim programlarıdır. Öğrenciler, yaz okuluna giderek oldukça eğlenceli bir şekilde vakit geçirir. Yeni arkadaşlıklar edinir, ülkenin gezilecek alanlarını ziyaret eder. Bunun yanı sıra Türkiyede eğitim aldıkları okulda öğrendikleri yabancı dili yurt dışında pratik edebilir. Yurt dışında yaz okulunun avantajlarından bir diğeri de öğrencilerin sorumluluk alma becerisini geliştirmesidir.

Yaz Okulu Şartları Neler?

Yabancı öğrencileri yaz okulu için kabul eden her ülkenin kabul şartları birbirinden farklıdır. Dolayısıyla yurt dışında eğitim alacak öğrencilerin, ilk olarak hangi ülkeye gitmek istediğine karar vermesi gerekir. Yurtdışı eğitim kapsamında yaz okuluna gidecek öğrencilerin yerine getirmesi gereken ön şartlar bulunmaz. Fakat öğrencilerin minimum 10 maksimum 17 yaşında olması zorunludur. Bunun yanı sıra pasaport ve vize işlemlerinin de yapılması gerekmektedir.

Kimler Yaz Okulunda Eğitim Alabilir?

10 ila 17 yaş arasındaki öğrenciler, yurt dışında yaz okulu eğitimi için başvuruda bulunabilir. Eğitim alınacak okulların şartları farklılık gösterebildiği için ilgili kurumların şartları her zaman öncelikli tutulmalıdır. Ayrıca vize ve pasaport işlemlerinde gerekli olan belgeler eksiksiz bir şekilde temin edilmelidir. Bunun yanı sıra eğitim alınacak kuruma, başvuru dönemi içerisinde başvuruda bulunulmalıdır.

Yurtdışı Eğitim Kapsamında Yaz Okulu Hizmeti Sunan Ülkeler Hangileridir?

Eğlence ve eğitim odaklı bir eğitim programı olan yaz okulu, birçok ülke tarafından sunulan hizmetler arasında yer alır. Dolayısıyla yurt dışında yaz okulu eğitimi almak isteyen öğrenciler için alternatif bir hayli fazladır. Katılım sağlanabilecek yaz okulu eğitimi sunan ülkeleri şu şekilde sıralamak mümkündür:

Kanada Yaz Okulları

Kanada hem İngilizce hem de Fransızca konusunda etkili bir eğitim sunar. Bu nedenle İngilizce ve Fransızcasını geliştirmek isteyen öğrencilerin tercihi Kanada olmaktadır. Öğrencilerin Kanadada eğitim alabilmesi için Öğrenci Vizesi ya da Ziyaretçi Vizesi çıkarması gerekir. Ziyaretçi Vizesi, en fazla 6 aya kadar alınabilir. Bu nedenle çok daha uzun süreli eğitimlerde iyi bir seçenek olmayacaktır. Öğrenci Vizesi, 6 aydan uzun sürecek eğitimlerde çıkarılabilecek bir vize türüdür.

İngiltere Yaz Okulları

Yurtdışı eğitim kapsamında yaz okulu sunan ülkelerden bir diğeri de İngilteredir. Kaliteli yaz okullarına sahip İngiltere, aynı zamanda öğrencilerin yabancı dil öğrenirken kendilerini geliştirmelerine fırsat tanımaktadır. 6 yaşından 12 yaşına kadar olan öğrenciler velileriyle birlikte yaz okuluna katılabilir.

12 yaş ve sonrasında ise ebeveyn olmadan yaz okullarına katılmak mümkündür. İyi bir İngilizceye sahip olan fakat pratik eksiği bulunan öğrencilere akademik yaz okulları sunulur. Bu tür okullarda, farklı alanlarda yenilikçi derslere katılım mümkündür.

Amerika Yaz Okulları

Spor yaz okulları, akademik yaz okulları, family programs olmak üzere farklı türde yaz okulu seçeneklerine sahip olan Amerika; kaliteli bir eğitim sunduğundan birçok öğrenci tarafından talep görür. Özellikle İngilizcesini geliştirmek isteyen öğrenciler için ideal bir seçenektir.

Yaz Okulunun Avantajları Nelerdir?

Yurtdışı eğitim kapsamında yer alan yaz okullarının öğrenciler açısından birçok avantajı bulunur. Bu avantajlar ise şu şekildedir:

  • Farklı kültürleri öğrenerek kültürel ögeler hakkında bilgi sahibi olur.
  • Gittiği ülkedeki tarihi ve doğal güzellikleri keşfetme imkanı elde eder.
  • Yabancı dili eğitimine teorik ve pratik düzeyde devam eder.
  • Kariyer hayatında farklı ve sıra dışı bir alanın açılmasına katkıda bulunur.
  • Çeşitli spor dallarında kendisini geliştirebilir, spor aktivitelerine efektif bir şekilde katılım sağlayabilir.

Yaz Okulu Fırsatlarından Yararlanmak için Bilgi İstek Formunu Doldurun

Öğrenci ve velilerin yurtdışı eğitim sürecinde, profesyonel kadrosuyla destekte bulunan Alternatif Yurtdışı Eğitim, birçok dil okuluyla çalışmaktadır. İş birliği içerisinde olduğu kurumların tamamı akredite olmuş prestijli eğitim kurumları olduğundan, öğrenciler kaliteli eğitime zahmetsiz bir şekilde ulaşabilir.

Yurtdışı eğitim danışmanlığı hizmetlerine çok uzun bir süredir devam eden kurum, öğrenci ve velilere tüm süreç boyunca destek olmaktadır. Her bütçeye uygun eğitim kurumlarını bir arada sunmakta olan Alternatif Yurtdışı Eğitimle iletişime geçerek konu hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. Ayrıca internet sitesi üzerinde yer alan Bilgi İstek Formunu doldurabilir ya da İstanbul, Ankara ya da İzmirde yer alan ofisleri ziyaret edebilirsiniz. Yurt dışında kaliteli, üst düzey ve yenilikçi eğitim almak oldukça kolay!

https://alternatifecs.com