İnanır mısınız?. İnanılmaz olaylar dizisini yalnızca bir günlük gazete haberlerinden derledim. Yalnızca bir günlük basın haberlerinde bu kadar inanılmaz olayın bulunması da, inanılmaz bir olaydır. Bir günde bu kadar inanılmaz ve akıl almaz olay olunca, olaylar değerini yitiyor, her gelen inanılmaz ve akıl almaz olay unutuluyor ve normal olarak kabul ediliyor. Onu yeni inanılmaz ve akıl almaz olaylar takip ediyor. Sayfamız yettiği kadar bir günlük olaylara bakalım.

MKE

Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu, Türk Silahlı Kuvvetlerinin her türlü silah, mühimmat, roket, araç ve gereç ihtiyaçlarını karşılamak için kurulan bir “Devlet Kuruluşu”dur.

Basında yer alan haberlere göre bu devlet kurumu, tüm kar’ı olan 2 milyon 250 bin lirayı, borç batağında olan Ankaragücü’ne bağışlamış. Gene açıklandığına göre bu bağış, Tayip Erdoğan’ın talimatı üzerine yapılmış. Daha sonra Kurum tarafından yapılan bir açıklamaya göre ise, bu durum abartılmış. Şimdilik yapılan yardım, her zaman olduğu gibi 700.000 Tl. imiş. Eh bir şey değil, simit parası!. Bu haberler “Savunma sanayini zayıflatmak için maksatlı olarak ve yanıltıcı amaçlı” imiş.

Buyur buradan yak.

Habere bir ek de şöyle; Geçmişte Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek’in başkanlığını yaptığı kulübe geçen ay da Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı şirketlerden 5 milyonluk sponsorluk desteği sağlanmış.

Bu devletin “Tay’ları nerede”. Danıştay, Yargıtay, Sayıştay Anayasatay.

Hiç mi incelemezler. Bir kişi babasının şirketinden bile bu kadar bağış yapamaz.

Şimdi söyleyin bakalım, haber; “İnanılmaz mı, değil mi?”.

ÖZEL VE GÜZEL

Özelleştirilen ve yabancılara ehven fiyatlarla, taksitle satılan kuruluşlardan biri de Türk Telekom. Alt yapısı hazır, her konuşmadan, iletişimden bedava para yağıyor. Satın alan arap “Hariri ailesi”. Üstelik bu kuruluşu satın almak için Türk bankalarından kredi almış. Vadesi geldiği halde ödemediği kredi borcu şimdilik 4 milyar 750 milyon dolarmış.

Geçmiş olsun, üzerine bir bardak soğuk su içiniz, bu inanılmaz haberin.

ŞEHİT VE KANI YERDE KALMAYACAK

Yalnızca bir günde 6 şehit, 8 ağır yaralı verildi. Biri Yüzbaşı iki şehit ve üç yaralı daha eklendi. Tık yok. Düğün, dernek, evlilik programları, açılış törenleri devam ediyor. Her şehit olayından sonra olduğu gibi, dağ taş bombalanarak sığınakların yok edildiği (meğer ne çok sığınak varmış), teröristerin öldürüldüğü (meğer ne çok terörist varmış), şehitlerimizin kanının yerde kalmayacağı söylendi  Bu haberler alışılmış hale geldi. İnanır mısınız, artık bu haberler “kopyala yapıştır” yöntemiyle yapılıyor gibi oluyor.

GÖÇMEN DE NASIL GÖÇMEN

Türkiye’nin 2011 ve 2015 yılları arasında”istisnai vatandaşlık” verdiği Suriye ve Irak’lıların büyük bölümü PKK yanlısı çıkmış.

Kökü kurutulan hastalıklar başlamış ve her gün artmaya devam ediyor. Dilencisinden mafyasına kadar arap türedi.

Bayram dolayısıyla Suriye’ye elleri kolları dolu giden Suriyeliler, aradan aylar geçtikten sonra, gene elleri kolları kaçak eşya ile dönüyorlar. Bu nasıl savaşdan kaçmak. Ellerini kollarını sallayarak turist olarak gidip, turist olarak dönüyorlar. Biz de, savaştan kaçtılar diye kabul ediyoruz. Bunun adı “Araplaştırma operasyonu” dur.

Üstelik Suriyeliler, bizim “İŞKUR”a rakip olarak, kendilerine iş bulmak için “RIZK İstihdam Ofisini” kurmuşlar. Yakında bizimkiler de, iş bulmak için bu ofislere baş vurmaya kalkarlarsa ve bu yabancı ofisler de devlet desteği alırlarsa şaşmayın., Erdem Akyüz, söylemedi demeyin.

ÜMİDİMİZ İHL’LER

Gene bir günlük gazete, basın haberlerine göre;

-Fetö’ye karşı ümidimiz, İHL (İmam Hatip Liseleri) imiş,

-3 yaşındaki çocuğa önce din eğitimi verilmeli imiş,

-Tarikatlar cemaatler, okullarda vaaz vereceklermiş,

-Hastahanelerde, doktor ve personele haftada 3 gün Kuran Kursu verilecekmiş,

-Apartman, işyerleri ve AVM’lere mescit açılacakmış.

Yakında şu tip reklamlar çıkarsa şaşmayın: “Kuran Kursu alan cerrahdan ameliyat”, “Ana okulu öğrencisinden hafız”, “Kadın ve erkek mescitli, haşemalı yüzme havuzlu lüks villa ve apart daireler.” İnanılmaz demeyin, oldu-oluyor bile.

BİRER SATIRLIK HABRLER

-Milli borç, milli gelirin yarısını aştı.

-Selden odun toplayan vatandaşlar,

-Cezaevleri açışta rekor kırılıyor.

-Yeni sınav sisteminin ucu açık, önü ve arkası kapalı,

-Kalıcı yaz saati, sabah olmadan çocuklar okula, Avrupa ile aramız açılmalı, arap dünyası ile yakınlaşmalı,

-Yardım ettiğimiz, zengin arap ülkesi Katar, Irak kürt bölgesine uçuşları sürdüreceğini açıkladı,

BİR TANE DE İYİ HABER

İnanılmaz haberlere devam edeceğiz ama bu kadar garip haber sonunda azıcık içimiz açılsın. “Kerküklü Kartallar”.

Beşiktaş Spor ve Futbol Kulubü’nün, devlet kesesinden değil, kendi kesesinden harcama ve çalışma yaparak, Karakartallar Derneği’nin öncülüğünde Kerkük’de kurduğu spor kulübü; Türkmen çocukları için geleceğe umut ve büyük moral kaynağı olmuş. Kulüp, futbol, basketbol, voleybolun yanı sıra boks, güreş, tekvando branşlarında çalışmalar yapıyor. Ayrıca Kadınlar Güreş Takımı da kulüp bünyesinde mücadele ediyor. İşte mücadele ve hizmet, öyle palavrayla, lafla yapılmaz, böyle yapılır.

ŞİMDİ SÖYLEYİN BAKALIM

Bu haberler gerçekten “inanılmaz” değil de nedir. Ve ne yapmalıyız.

 

Av.A.Erdem Akyüz