Alican GÜMÜŞ/HATAY, (DHA)- HATAY Valisi Mustafa Masatlı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında makamını Defne Gümüşgöze İlkokulu 3'üncü sınıf öğrencisi Mina Meryem Büyükaşık'a temsili olarak devretti.

Valilik koltuğuna oturan minik vali Mina Meryem Büyükaşık, temiz bir şehir hayalini dile getirerek yetkililere talimat verdi. Büyükaşık, 'Bu makamda oturan bir çocuk vali olarak en büyük hayalim, sokaklarımda tek bir çöpün dahi görülmediği tertemiz bir şehirde uyanmaktır. Bu hayali gerçeğe dönüştürmek için proje hazırlanmasını istiyorum' dedi.

Satırla bir saatte 3 kişiyi yaraladı (2)
Satırla bir saatte 3 kişiyi yaraladı (2)
İçeriği Görüntüle

Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği içinde çöp ayrıştırma ve çevre bilincini artırmaya yönelik bir yarışma düzenlenmesini isteyen Büyükaşık, en temiz ilçe, mahalle ve okulların belirlenmesini önerdi.

Büyükaşık'ın talimatı üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün gerekli çalışmaları başlatacağı bildirildi. Program, hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.(DHA)

Kaynak: DHA