Birçoğumuz 26 Haziran hangi burç, özelliklerinin neler olduğunu merak etmişizdir. Bu yazımızda 26 Haziran’da doğan kişilerin burcu olan Yengeç burcu kadınlarını, erkeklerini ve genel özelliklerini detaylı bir şekilde ele alacağız.

26 Haziran hangi burç sorusunun cevabı olan Yengeç burcu,  su grubunun en duygusal ve hassas üyesidir. Yengeç burcunun yıldızı Ay olması nedeniyle duygularını ve sezgilerini güçlü bir şekilde temsil eder. Su elementine sahip ve negatif ruhlu olan yengeç burcu niteliği öncüdür ve cinsiyeti dişildir. Sabırlı olma yeteneği ile bilinen yengeç burçları merhametli, yumuşak, ve iyi huyludur. Amaçları daima yükselmektir.

Yengeç Burcu Kadını Özellikleri

Evcimen oluşlarıyla dikkatleri üstüne çeken yengeç kadınlarının ev hayatı herkesten önce gelir. Bu yüzden huzurlu ve mutlu bir yuvaya sahip olmak onlar için olmazsa olmazdır. Kendilerini korumak için sert kabukları varmış gibi gözüksede kendi içinde çok sıcakkanlı ve neşeli insanlardır. Evlerine olan bağlılıkları onları çok iyi bir ebeveyn yapar. Anaç tavırlarıyla sonsuz bir şefkate sahip olan yengeç kadınlarının yanında bir çocuk gibi huzurlu ve güvende hissedersiniz. Duygusal olarak çok kırılgan ve hassas yapıdadırlar. Sezgileri çok yüksek olduğu için genelde sezgilerini kullanarak hareket ederler.

Fiziksel Özellikler

Genellikle yuvarlak yüz hatlarına sahiptirler. Biçimli çeneleri oldukça dikkat çeker. Kumral ve açık tenli olurlar. Boyları genellikle 1,60 1,65 olan yengeç kadınları giyim konusunda oldukça zevklidir.

●      Grup: Su

●      Gezegen: Ay

●      Renk: Gümüş - Gri - Mor

●      Uğurlu Sayısı: 2

Ünlü Yengeç Kadınları: Sezen Aksu, Müjde Ar, Türkan Şoray

Yengeç Burcu Erkeği Özellikleri

Yengeç burcu erkekleri su grubuna sahip olduğundan, duygusal ve sezgi yetenekleri yüksektir. Bu burçtaki erkekler, sevdiklerinin ihtiyaçlarına karşı hassastır ve onların duygusal olarak iyi hissetmeleri için ellerinden geleni yaparlar. Sevdiği insanlara karşı koruma eğilimindedirler. Onları tehlikeden uzak tutmak ve güvenliklerini sağlamak birçok burçta olduğu gibi yengeç burcu erkekleri için de önemlidir. Yengeç burcu erkekleri duygularını yoğun yaşadığı için bazı ani ruh değişimleri karşıdaki insanları zorlayabilir. Yengeç burcu erkekleri,  düşünce ve hislerine sıkı sıkıya bağlı olabilir. Bu durum bazı tartışmalarda fikir ayrılıklarına yol açabilir.  Geçmişte yaşadıkları olayları veya  insanları unutmakta zorlanabilirler. Bu durum, geçmişteki olumsuz deneyimlerin sürekli olarak hatırlanmasına ve bu yüzden yeni başlangıçların zor olmasına neden olabilir.

Fiziksel Özellikler

Yengeç burcu erkekleri genellikle yuvarlak ve yumuşak yüz hatlarına sahiptirler. Gözleri büyük ve duygusal derinliğe sahiptir. Genellikle orta boyludurlar ne çok uzun ne de kısa olurlar. Fiziksel olarak geniş bir omuza sahip olurlar, bu da onların koruyucu doğasını simgeler.

14 Ağustos Hangi Burç

Yengeç burcundan sonra aslan burcu gelmektedir. Bu nedenle 14 Ağustos hangi burç sorusunun cevabı aslan burcudur. Aslan burcu, 23 Temmuz - 22 Ağustos tarihleri arasında doğanları kapsar. Aslan burcu ateş elementi ile ilişkilendirilir ve yönetici gezegeni güneştir. Zodyak’ın en gösterişli burç konumuna sahip olan aslan burcu özgüvenli halleri ve sıcak tavırlarıyla dikkatleri üzerine çeker.

Editör: özge Özkan