Sevgili kardeşlerim ;

Bu sabah ciğerlerimiz bile mutlu idi. Sanki o temiz havayı onlar bile farkettiler..

Rüzgar bile bugün serin ve sessizdi..

Güneş bile doğarken sanki gülümsüyordu..

Meğerse üzerimizde ne büyük bir kabus varmış da habersizmişiz.

Küçük bir örnekle yazımıza devam etmek istiyorum..

Her zaman İddia da kaybeden bir AKP'li arkadaşım, bu sabah baktım'ki son model bir araba ile kapıya dayandı..Oyunu da ilk kez MHP yada CHP'YE atacağının sözünü vermişti bana. Ve AKP'DEN ilk kez kopmuştu..

''Hayırdır'' dedim, '''İlk kez AKP'SİZ bir günde kazandığını ve üzerindeki kara şanssızlığın kaybolup, yerine bu arabayı kazanacak kadar bir miktar para kazandığını söylüyordu''.. Bir miktar para dediğimiz şey, en az 40 bin civarıydı..

E yani pes !!

AKP ne büyük bir uğursuzlukmuş ve ne büyük bir kabusmuş insanlara bir türlü anlatamadık.

Gelelim asıl meseleye ;

Şimdi ne olacak ?

Ne olacağı var mı ?

CHP - MHP ve HDP destekli bir koalisyon..

Neden olmasın !

Pekala olur..

Öncelikle bu koalisyon neden olmalıdır ?

Ak kadrolardan bir bir hesap sorulması için olmalıdır..

Yolsuzluk batağından beslenmiş, ak çıkarcılardan bir bir hesap sorulması için olmalıdır..

17 milyon aç yatağa giren çocukların vebali için olmalıdır..

800 bin taşeron işçisini köle gibi çalıştıran insanların alın teri için o hesap sorulmalıdır..

Hastayı, hasta iken yatağından alıp, mitinglere götüren o Baştabipler için o hesaplar sorulmalıdır..

Ülke kaynaklarını kullanarak, benim - senin paranla ona- buna peşkeş çeken insanların hakları için o hesaplar sorulmalıdır..

Din istismarcılığı yaparak, çıkar ve menfaat sağlayıcı yalakalar için o koalisyon kurulmalıdır.

Ata'ya ve değerlerine hakaret edip, oy toplama avcılığı yapan insan dışı hayvanlardan o hesaplar mutlaka ve mutlaka tavizsiz sorulmalıdır..

Atatürk'ü tanımayan ve meydanlarda ''Mekke ve Medine de rüya gördüm o Başbakan, bu başbakan'' diyen sahte imamlardan ve sahte cemaatlerden, çıkar için köpeklik yapanlardan o hesaplar sorulmalıdır.. 

Tayyip''Bizlere ALLAH tarafından gönderildi''diyen zihniyetlerden bu hesaplar sorulmalıdır..

Ak paralelcilerin sınır tanımayarak, T.C vatandaşını hiçe sayarak, yargı da terazi yapmadan, ak çıkarlara hizmet eden o kafalardan bir hesap sorulmalıdır..

Sırf doğru kararlar verdiği için görevinden dakikalar içinde alınan Savcı, Hakim, polis ve diğer mağdur insanların uğradıkları haksızlıkların hesapları sorulmalıdır..

13 sene TÜRKİYE'Yİ sömürdüğün için, Devlet kaynaklarını ülke yararına değil, çıkarın için kullandığın için bir bir acımadan o hesaplar sorulmalıdır.

Ankara'ları bilmem nereleri parsel parsel satanlardan hesap sorulmalıdır..vs vs vs vs... Daha sayamadığımız bir sürü şey..

Onlar sizden hesap sorarken hiç düşündüler mi ? Hayır, asla..

Bu garip vatandaşım akşam evine ne götürüyor ? Ne yiyor ne içiyor, ne çekiyor diye.

Onlar sizden hesap sorarken ardına baktılar mı hiç ?

Onların ak müdürleri, vekilleri, ak belediyeleri kaç defa kapınızı çalıp hal hatırınızı sordu ?

Onlar sadece her seçim dönemi, boş vaadlerle ve boş söylemlerle sizden sadece oy çaldılar..

Bunlar hakkındaki iddianameler bile oldukça ağır.. Bir vatandaş dahi bu acımasızlar hakkında rahatlıkla bir iddianame yazabilecek kadar dertli..

Ama bir gerçek vardı, Bir yiğit TÜRK savcısı çıkıpta onca pisliğe rağmen bunlara bir iddianame yazamadı. Korktu, ürktü, ekmeği için koruyup kolladı..

Ama asla biz bunları kabul etmiyoruz.

Bizi yargılayanlar T.C'nİn savcıları değildi, AK Partini savcıları idi yani kokmuş o Bizansın savcıları idi.

Aslında bu ülke bir kere daha bir çanakkale yazdı ve bir çanakkale kazandı ve galip geldi. 

Bir sürü sayılmayacak hukuksuz ve adaletsiz davranışların elçileri olan bu AK PARTİ'den ve buna alet olan her bir yöneticisinden bir bir hesaplar sorulmalıdır..

İşte ÜLKEM, sen bu hallerde idin..

Kendini göremedin, bilemedin, uyudun hep. Şuursuzca gittin o AMPUL'E 13 sene boyunca mühür bastın. Oysa onlar seni iliğine kadar sömürüyordu ve sen meydanlarda 200 tl karşılığı alkışlıyordun..

Sırf koltuk uğruna seni yerlerde süründürüyorlardı ve sen hala kör'dün..

İşte bu olumsuzluklar için yeni kurulacak olan bu hükumet sağduyulu davranmalı ve bu işi bitirmelidir.

MHP'ye sesleniyorum ;

HDP'yi artık bırak, kabullenmelisin. Bir siyasi partidir ve senin kadar bu ülkede söz sahibidir.

Bir siyasi harekettir ve bir hak arayıcısıdır..

Onlar o mücadeleyi senelerce silahla yaptılar 30, 40 bin kişiyi katlettiler belki doğrudur ama sizin unuttuğunuz başka bir şey daha var.

Onlar silahlı idi ve bazen haklı yanları da vardı ama bunlar kadar acımasız ve toplu katledici, zalim değillerdi. Bunlar ise silahsız bir mücadele başlattılar ve 17 milyon insanı 13 sene içerisinde acımasızca açlıktan katlettiler..

Ülkeyi kutuplaşmaya ve yol geçen hanına çevirdiler. Padişahlık bayraklarını astılar. Lüks klozetlere sıçtılar. 1000 tl'lik bardaklardan su içtiler. seni - beni bir dakika bile takmadılar. sizi-bizi yoğurdular, yoğurttular.

AKP'yi neden HDP kadar hedef almadınız ve almıyorsunuz ? AKP'yi neden normal bir siyasi hareket olarak görüyorsunuz?

Bunları bırakın..

Dönem değişti, devirler değişti ve siz % 15-16' larda kalmaya da mecbur değilsiniz. Açılın ve değişen Dünya'ya ayak uydurun..

Kabalıkla değil birbirinizi anlayarak, demokrasi içerisinde birbirinize yanaşın, o kanları demokrasi ile durdurun. Söylemlerinizi artık bir kenara atın. İlk'leri başarın.

Milliyetçilik, TÜRK milliyetçiliği ise ''O vatan toprakları içerisinde bulunan herkese eşit mesafede davranın''

Kısacası ; Değişen Dünya şartları ne ise onu uygulamayı kabul edin..

Artık bu aşamadan sonra HDP'siz bir siyasi şekillenme TÜRKİYE'de asla olamaz. HDP Türkiye gerçeği oldu. Geriye bir tek şey kalıyor ; ÜLKE yararına olabilecek her bir adım için bir araya gelip, anlaşmak, anlaşabilmektir..

Yoksa bu yüzdeler dışında bir çıkış yakalama şansınız yok.. Buraya mahkum kalmamak için sizde yeni bir değişimle, ortaya çıkan bu tablo ile ciddi bir start vermelisiniz..

Tehlikenin en büyüğü HDP değil aslında AKP idi..

Ne yapıp yapıp bu tablodan bir hükumet çıkarmanız ülke yararına olacaktır. Din, dil, ırk ayırımı yapmadan, hizmet anlayışı içerisinde bu tabloya sahiplenip, bir kere daha AK Partinin başka planlarına alet olmadan bu işi sona getirmekten başka bir çarenizde yoktur..

Bir kere daha yeni bir seçime girmeye veya AK PARTİ eski liderinin önünü açacak başka pozisyonlara fırsat verecek davranışlardan kaçınmalısınız. Tekrar aynı kabusları yaşama olanağına sahip bir TÜRKİYE modeli ile karşı karşıya kalmamız için bu tabloya sahip çıkmalısınız.

Eldeki bu tabloyu ne olursa olsun mutlak surette iyi değerlendirmek gerekiyor. 

Büyük olasılıkla, korku paronyaklığının verdiği enerji ile, bazıları han ve sarayını bırakıp, eski pozisyonuna geri dönmek isteyeceklerdir.

Korkunun verdiği güç ile artık o sarayda oturmasının bir anlamı olmadığının farkındadırlar. Sarayında başkalarının yaşamasını göze alabilecek kadar, korku paronayaklığı o bedeni sarmışsa, şimdiki saltanatından vazgeçip eski düzene geri dönmesi an meselesi haline gelmiştir.

Bu şahısa sakın sakın yeni bir şans daha verilmemelidir.. 

''Ufukta seçim falan yok. Seçim yapılmıştır ve sadece değerlendirin''Diyoruz..

Saygı ve sevgilerimle