Haldun OKDEMİR

Adeta bir genel seçim havasına dönüşen yerel seçimlerde Mersin Büyükşehir Belediyesi  on beş yıl aradan sonra yeniden sağ siyasi partilerde..Yaşayanlarının çoğu aydın, okumuş, gazete kültürü almış olan Mersin’in tercihini sağ siyasi partilerden yana kullanma tercihini anlamış değilim.. Mersin de 15 yıldır CHP iktidarı olarak görev yapan Büyükşehir belediye başkanı Macit Özcan’a ve ekibine karşı  tavır alan küskünler grubunun oyları ve tercihleri ile Büyükşehir tekrar sağ partilerin eline geçti..

Burada Macit Özcan’ı seçmek istemeyenlerin verdikleri zararın kendi siyasi partilerine olduğunu görüp yakında “ Allahım neydi günahım” şarkısını söyleyeceklerine eminim..Mersin Büyükşehir belediyesinde on beş yıllık CHP döneminde  çalışanlarla verilen hizmetlerle ilgili hiçbir siyasi karar alınmazken Mersin bir huzur ve barış kenti olmuştu..

Şimdi , belediyeleri farklı siyasetlerden oluşan Mersin kentinde öncelikle halkın  yeni başkan ve partisine  sıcak bakışı sağlanmalıdır..

CHP Mersin de kaybetmedi, kaybettirildi.Bunda en büyük pay ve rol CHP içerisinde olan ve CHP yönetimine , CHP li başkan adaylarına karşı olan siyasilerin rolüde çok büyüktür.Mersin’i MHP ye hediye edenler MHP seçmenine oylarıyla destek olan CHP içindeki İrlandalılardır:.Macit Özcan Mersin de on beş yıl boyunca  yapılması gereken hizmeti yaptı. Tüm engellemeler,,yaptırılmayan hizmetlerde suçlu aranacaksa bunda iktidarın , hükümetin hiç mi kusuru yoktu..

Partililer, kendi partilerini destekleme yerine yeniçeri ocağındaki askerler gibi bunu istemeyiz, şunu istemezdik diyip oy atmadılar, peki kaybeden kim oldu… Mersin de CHP kaybetmedi, içimizdeki İrlandalılar kaybettirdi…