Shakti Gawain isimli bir yazarın yaratıcı imgeleme isimli bir kitabı etkileyici geldi.Kitapta insanların hayallerine ulaşması için yaratıcı imgeleme adından tekniklerden bahsediliyor. Örneğin zengin olmak istiyorsunuz ve bu teknikle gözlerinizi kapatıp olay gerçekleşmiş gibi beyninizde imgeleme yapıyorsunuz. Bu yolla istediğiniz şeye karşı bir istek ve canlılık geliyor. Yazarın belirttiğine göre biz fark etmesek de imgeleme sayesinde hedefler kısa sürede gerçekleşiyormuş.
                Bu bahsettiğim teknik ne kadar işe yarar bilinmez.Fakat işe yarayıp yaramaması çok fazla önemli olmamalı. Çünkü istediğiniz bir olayı hayal ettiğinizde bana göre o olaya karşı istek duyarsınız. Peki bu tekniği tüm Türkiye’de herkes kullansa terör olaylarının bittiğini hayal etse, birileri bu ülkeden kadına şiddetin olmadığını hayal etse, tüm mersinliler Mersin İdman Yurdunun bu yıl küme düşmeyeceğini hayal etse , Akdeniz Olimpiyatlarında bir sürü altın madalya kazanacağımızı hayal etsek gerçekleşir mi acaba. Bu kadar şeyi hayal ettiğimizde gerçekleşmeyebilir ama bu tür düşlerin hayali bile güzel. En azından hayallerimizde gerçekleştirdiğimiz şeyleri gerçekte de görebiliriz. Nede olsa ünlü bir söz dede anlatılmak istenildiği gibi “Hayaldi gerçek oldu”. Kim bilir beklide bizim düşüncelerimizde bürgün hayalken gerçek olabilir.
                Yaratıcı imgelemeyi kullanarak asıl anlatmak istediğim şey bir şeylerin olmasını istediğimiz zaman önce gerçekten o olaya inanmalıyız. Eğer Mersin’de temiz sahiller hayal ediyorsak öncelikle kendimiz kirletmemeliyiz, dalından kopardığımız portakalları yemek istiyorsak sırf güzel bir eve sahip olmak için bahçeleri kesip ev yapmamalıyız.Herşeyin bir bedeli vardır ve o bedel herkes bir gün öder. Her güzel düşünce güzel bir eyleme dönüşmese bile zihinlerimizi güzelleştirir. Umarız hepimiz güzel düşünürüz.