Vatikan ve Ermeni Avrupa Parlamentosu hatırlamalıdır ki, 20. yüzyılın soykırımı da, en korkunç cinayeti de, məhs Hitler ve Mussoli'nin yönetimiyle, Yahudilere karşı olup ve İtalya da, Vatikan da, Hitler'le beraber, 6.000.000 (6 milyon) dan artık huzurlu ve masum Yahudilerin acımasızca, vahşice, hiçbir insanlık tarihine ve kurallarına sığmayan korkunç işkencelerle, görülmemiş vahşeti topluca öldürüp imha edilmesine imza attı. Bunu ifadeleri, Azerbaycanlı siyaset yorumcusu, Politikacı Mirsamir Memmedov seslendirdi. Siyasi yorumcu fikirlerine şöyle devam etdi
İşte Hitler ve Mussoli'nin yönetimi altında meydana geldi bu kitle katliam. 1929 yılında Mussolini ile sözleşme imzalayan Vatikan, Hitler ve Mussoli'nin Anti-semit politikasını desteklemiş, ikinci Dünya Savaşı'nda, Hitler ve Mussoli'nin tarafında olarak, huzurlu ve masum Yahudilerin toplu qətledilməsini desteklemiş ve doğrudan bu cinayette yer almıştır. Almanya ile beraber, İtalya ve Vatikan da bu evrensel soykırımın bağışlanmaz cinayətkarlarndandır! İtalya, Vatikan ve sözde Ermeni soykırımının iddiasında olan diğer Avrupa devletleri, ilk olarak, Hitler'le beraber işlediği 6.000.000 (6 milyon) -luq katliamın hesabını vermelidir! Hatırladım, Xolokost Yahudi soykırımı, Beşşar tarixininn en korkunç, en korkunç ve en korkunç suçudur.
Hitler'in en birinci suç ortağı şimdiki İtalya ve başındaki Mussolini olup! Papa neden bunu da demiyor? Avrupa Parlamentosu'ndaki ikinci Dünya Savaşı'nda Hitler'le birlik ve müttefik devletler, Hitler Almanyası ile birlikte katlettikleri 6.000.000 huzurlu ve günah Yahudi'nin acımasızca katleden edlməsindən neden bahsetmiyor ???? !!! İtalya hükümeti de tüm dünyanın gözü önünde ikinci Dünya Savaşında Mussolini'nin Hitler'le birlikte katlettiği Yahudilerin soykırımını tanımalı, İsrail hükümetine ve Yahudi halkına sonsuza tazminat ödemelidir!


Vatikan'ın da, bu günkü Avrupa'nın da tarihinde korkunç cinayetler mevcuttur! Sözde Ermeni soykırımını kabul edip tüm dünyaya yaymaya ve benimsetmeye çalışan, Avrupa'nın temel motivləyicisi Almanya ve İtalya kendisi sadece 6.000.000 huzurlu yahudinin katilidir. Birinci Dünya Savaşı'nda 50.000.000 dan, ikinci Dünya Savaşı'nda ise 70.000.000 dan fazla insanın ölümünde suçlu bugünkü sözde soykırımdan konuşan Almanya. Sözde soykırımı kabul eden İtalya ise, Almanya'nın esas suç ortağıdır.
Hitler ve Mussolini ile anlaşarak Anti-semitizmi destekleyen, Yahudi soykırımında doğrudan yer alan, bugün ise hiçbir dayanağı, kanıtı ve kanıtı olmayan, hiçbir olguya dayanmayan sözde ve uydurma sahte Ermeni soykırımından konuşan Papalığın tarihi eski cinayetler, korkunç katliamlar ve katliamların zengindir! Azerbaycan'ın Hocalı kentinde yaşanan olayla tüm Dünyada sergilenen Hocalı soykırımına göz yuman, sanki böyle hal olmayıbmış gibi davranan, ancak uydurma ve sahte Ermeni soykırımını tanıyan Papalık kendisi Vatikan'ın tarihi suçlarından, hala Vatikan başlamasından önce Papalığın ve katolikliyin maddi çıkarlar uğruna hayata geçirdiği cinayetleri ve döktüğü sayısız -hesabsız masum kanları hatırlayıp yada salırmı?