Umarım Mersin Üniversitesi gelecek yeni yönetimi ile kente katkı verme konusunda Toros Üniversitesi ile yarışır.

Yıllar yılı, Üniversite kent ilişkisinden özlemle söz ettik, Üniversite’nin kente ne kadar katkı verebileceğini düşündük.
Maalesef 22 yılda göremediğimiz Mersin Üniversitesi’nin katkısını genç ve dinamik üniversitemiz Toros Üniversitesi’nden görüyoruz ve sürekli yeni proje ve katkılarla bizleri şaşırtıyorlar.

Toros Üniversitesi ve Forum Mersin AVM işbirliği ve MTSO’ nun  katılımı ile AVM mağaza çalışanlarının insan ilişkilerine katkı sağlamak ve insan kalitesini arttırmak amacıyla uygulanan “Bir Fark Yarat” projesinin tanıtımı yapıldı.

Toros Üniversitesi öğretim üyeleri, ekip ruhunu güçlendirmek ve mağazacılık bilgisini arttırmak anlamında Motivasyon, İletişim ve Satış Teknikleri konularında eğitim veriyorlar.
Genel satış ve müşteri ilişkileri konularında verilen eğitimler zamanla belli branşlar üzerinde yoğunlaşarak daha çok konusunda uzman elemanlar yetiştirilecek.

Tanıtım toplantısında eğitim almış olan satış elemanları ile sohbet etme fırsatım oldu. Bilgileri artmış, özgüven kazanmış olarak işlerini daha çok severek yapıyor ve mutluydular.  

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın da bu güne kadar bir yanlış yönlendirme ve strateji ile Mersin’in “olmayan turizmine” katkı vermeye çalışıp, “Turizme eleman yetiştiren İş-T Projesi”, “İkinci konutları turizme kazandırma projesi” ve yıllarca turizm ve kurvaziyer fuar gezileri yerine bu tür gerçekten günlük yarar sağlayacak projeleri desteklemesi çok olumlu. 
Toros Üniversitesi ile MTSO’ nun işbirliği içerisinde olması sevindirici.

Benim hafızamda kalan MTSO – Mersin Üniversitesi işbirliği ile yapılan en önemli proje “İstasyon’dan Fener’e” adlı eski Mersin’i anlatan çok sayıda kartpostal ve tekrar tekrar konan resimlerden meydana gelen, birçok hata içeren, kalın, pahalı ve unutulmuş bir kitap. 

İstenirse bir Üniversitenin bünyesindeki uzman öğretim üyeleri ile bir yerden başlayarak, tüm kentin insanlarının eğitiminin kalitesini nasıl arttırabileceği açıkça görülüyor.
Maalesef Mersin Üniversitesi kentten uzak yönetimleriyle 22 yıl gecikti.
Umarım Mersin Üniversitesi gelecek yeni yönetimi ile kente katkı verme konusunda Toros Üniversitesi ile yarışır.

HARUN ARSLAN