İtalya'nın en popüler ve en romantik şehirlerinden biri olarak bilinen Venedik, İtalya gezinizde mutlaka uğramanız gereken yerlerden. Gerek, tarihi yapıları ve kiliseleri ile, gerekse kanal turu ve birçok adası ile, Venedik'te gezilecek yerler oldukça fazla. Daha çok çiftlerin tercih ettiği şehirlerden biri olan Venedik, araç trafiğinin olmaması hemen hemen her yere deniz araçları ile gidibiliyor olmanız, bu şehri daha da çekici yapıyor.

Venedik'te Mutlaka Görülmesi Gereken 7 Turistik Yer

1.San Marco Meydanı


San Marco Meydanı, birçok turistik yapılara ev sahipliği yapmakta. Venedik'in en bilindik yeri olarak bilinen bu meydanda, saraylar, köprüler, kiliseler ve müzeleri bulabilirsiniz. Venedik gezisine buradan başlanıyor olması, meydanı süper kalabalık yapıyor olsa da, Venedik gezilecek yerler listenizde olması gereken turistik yerlerden biridir. 

2.Büyük Kanal


Venedik'in su trafiğini sağlayan bu kanal, gerek etrafında bulunan tarihi ve turistik binalar ile, gerekse muhteşem manzarası ile turistlerin en çok zaman geçirdiği yerlerden biri olarak biliniyor. Birçok turist, buraya gondollar ve deniz taksileri ile geliyor olsa da, yürüyerek bu kanalı görmek de gayet mümkün.

3.Rialto Köprüsü


Antonio de Ponte tarafından tasarlanan bu köprü, Venedik'in en bilindik köprülerinden biri. Gerek kanal manzarası ile gerekse turist kalabalığı ile muhteşem bir atmosfere sahip bu yer, Venedik'te kaçırılmaması gereken yerlerden.

4.Accademia Sanat Galerisi


14.yy Rönesans sanatçılarının birçok eserini bu galeride görebilirsiniz. Büyük Kanal'ın tam güneyinde bulunan bu galeriye ulaşım oldukça kolaydır. Galeriye giderken göreceğiniz köprü ise, Venedik'in en iyi kanal manzarasına sahip yerlerinden biri olarak biliniyor.

5.Burano Adası 


Venedik'in en renkli adalarından biri olan Burano Adası, kiliseleri, meydanları, tarihi binaları ve muhteşem sıcakkanlı yerli halkı ile görülmeye değer yerlerden. Burano Adası'na en iyi ulaşım yolu ise, gondollardır. Fakat, gondollar biraz pahalı olabileceği için deniz otobüslerini kullanmanızda yarar var.

6.San Lazzaro Adası


Venedik'in bir başka adası olan San Lazzaro Adası, ulaşımın biraz zor olması dışında oldukça küçük şirin bir yer. Bu adaya günde sadece 1 defa giden turlar ile ulaşabilirsiniz. Adada öyle gezilecek çok yer olmasa da, adada bulunan Ermeni Manastırı bu adayı ziyaret için yeterli sebeplerden diyebilirim.

7.Rialto Marketleri


Turistlerin daha çok hediyelik eşya almak için tercih ettiği marketler olarak bilinen Rialto Marketleri'nde aklınıza gelebilecek birçok şeyi burada bulabilirsiniz. Fiyatlar genel olarak normal olsa da, pazarlık bu marketlerin en büyük kuralı oluyor. 50 liradan 20 liraya almak istediğiniz ürünleri çok rahat düşürebilirsiniz.

Venedik'te gezilecek daha birçok turistik ve tarihi yerler bulunmaktadır. Eğer Venedik'i turlar ile ziyaret ediyorsanız, yarım gün veya 1 gününüz bu şehirde geçecektir. Fakat, size tavsiyem bu şehiri turlar ile değil de, bireysel olarak ziyaret etmeniz. Çünkü, turlar ile geldiğiniz de gondol turuna bile zaman ayıramadığınız gibi, birçok yeri sadece dışarıdan görüp geçiyorsunuz. Yani, Venedik turlar ile ziyaret edilebilecek bir şehir değildir.