Louvre Müzesi, Avrupa'nın ve Dünya'nın en büyük ve en çok ziyaret edilen müzeleri arasında. Gerek sergilenen binlerce eseri ile, gerekse oldukça büyük mimari yapısı ile Paris'te mutlaka görülmesi gereken önemli yerler arasında. İzdihamı ile de ünlü bu müzeyi tam anlamıyla gezmeyi planlıyorsanız, en azında yarım gününüzü bu müze için ayırmanızda yarar var.

Louvre Müzesi Hakkında Bilgiler


Louvre Müzesi, Fransa'nın başkenti ve en çok ziyaretçiye sahip şehirlerinden biri olan Paris'te bulunmaktadır. M.Ö 6.yy'dan, M.S 19.yy'a kadar olan zaman içerisinde 35.000'den fazla parça esere ev sahipliği yapması ile oldukça önemli müzeler arasında. Yılda 9 milyon turiste ev sahipliği yapan bu müzeye girişler tahmin edildiği üzere, oldukça zor olmaktadır. Müze izdihamından kurtulmak istiyorsanız, sabahın erken saatlerinde görevliler ile birlikte müzeyi açmanız gerekiyor. Zaten sabah 9'da açılan müze, o saatte bile o kadar kalabalık oluyor ki, bu durum bile katlanılmaz oluyor. Ancak, 11 gibi veya öğleden sonrayı gitmeyi planlıyorsanız, adım atacak yer bulmakta oldukça zor olabiliyor.

Da Vinci Şifresi Romanına konu olmuş Cam Piramit ise, müzenin en dikkat çeken yeri diyebilirim. Amerikalı mimar Leoh Ming Pei tarafından yapılmış olan bu cam piramit, turistlerin şekilden şekile girerek fotoğraf çektirmesini sağlayan en önemli yer oluyor. Müzede, ağırlıkta ünlü sanatçıların tabloları ve resimleri sergileniyor olsa da, Dünyanın birçok yerinde getirilmiş özel koleksiyonları da görmek mümkün.



Müzede mutlaka görmeniz gereken eserler ise ; Jacques Louis David (Sabin Kadınları Tablosu), Eugene Delacroix (Halka Yol Gösteren Özgürlük Tablosu), Leonardo Da Vinci'nin meşhur Mona Lisa Tablosu, Antoine-Jean (Gross ve Napolyon), Jacques Louis David (Napolyon'un Taç Giyme Töreni Tablosu), Giovanni Paolo Pannini (Antik Roma) ve Aşk Tanrısı tarafından hayata döndürülen Psyche Heykeli'dir.

Müze bahçesi ise, başka bir güzeldir. Gerek kemerleri ile gerekse kalabalık turist atmosferi ile, zaman geçirebileceğiniz güzel yerlerden. Müzeye giriş için ana kapı, Cam Piramitin bulunduğu yerdedir. Fakat, turistlerin büyük çoğunluğu giriş için bu kapıyı kullandığından dolayı, burası oldukça kalabalık olmaktadır. Müzeye giriş diğer kapılar çok daha sakin oluyor diyebilirim.



Louvre Müzesi giriş biletinizi online olarak alacak olursanız, çok daha avantaj elde edebilirsiniz. Müze önünde giriş için oluşmuş kuyrukların dışında bir de bilet almak için oluşmuş kuyruklar bulunmaktadır. Bu yüzden, biletinizi online olarak aldığınızda müze için ziyaret saatinizi seçebilir ve müzeye o saatte gelerek sıra beklemeden ziyaretinizi gerçekleştirebilirsiniz. Tabi, bunun için iyi bir plan yapmak gerekiyor. 2-3 gün öncesinden boş yer bulamayacağınızdan dolayı, en az 1-2 hafta önceden rezervasyonunuzu yapmış olmanız gerekmektedir.

Louvre Müzesi'ne ulaşım için L1 ve L7 metro hattını kullanabilirsiniz.

Paris'te mutlaka görülmesi gereken bu turistik yer, kaçırılmaması gereken yerlerden. Gerek tarih sevenler için, gerekse sanatseverler için oldukça etkileyici olan bu müze, beğenebileceğiniz yapılar arasında.