kentimizde barışı, huzuru korumakta daha çok özen gösterelim ve hoşgörüyü daha da güçlendirelim.

Çevremizde bazı illerde Suriyelilerle ilgili bazı olumsuzluklar yaşansa da Mersin’de üzücü bir olay olmadı.
Sosyal medyada yayınlanan nefret mesajları, bazı oda ve STK Başkanlarının yanlış demeçleri olsa da Mersin bu güne kadar barış, huzur ve hoşgörüyü korudu.

Başta sn. Valimizin doğru idareciliği, tecrübesi, öngörüsü ve konuyla yakından ilgilenmesi bu konuda en büyük etkileyici oldu.
Ve Mersin’in kendine özgü barış ve hoşgörü yapısı burada galip geldi.

Şimdi sn. Valimizin Suriyelilerle ilgili ilgilenip çözüm aradığı yeni bir sorun var. Mersin’de Suriye’deki savaşta anne, babasını kaybetmiş, akrabalarının yanında kalan yüzün üzerinde çocuk var. Bu çocuklar için ve bakan aileler için yaşamlarını kolaylaştırıcı hatta yaşamlarını südürebilmelerini sağlayacak bir yol aranıyor.
Belki de küçük bir miktar yardımla, hiçbir şeyden haberi olmayan, kentimize sığınmış bu suçsuz, günahsız yetimlerin hayatı kurtarılabilecek. Burada Mersinli yardımseverlere de görev düşecek. 

Mersin 200 yıldır göçle gelen insanlara kucak açmış bir şehir. 
Mersin’de 200 yıldır herkes iş ve aş bulmuş barış içerisinde yaşamış.

Her türlü zenginliğe sahip bu kentte herkesin paylaşabileceği ve herkese yetecek ekmek var.  

Maalesef son 15 yıldır bu kentin imkanları festival, konser, aqupark, kafe, restoran gibi eğlence amaçlarına harcandı.
Eğer bu güne kadar kentin zenginliklerini iş ve aşla birleştirecek projeler hazırlansa yatırımlar yapılsa idi bu zenginliği değerlendirilemeyen kent bir bu kadar insana daha iş ve aş sağlayabilir yaşayanların da refah seviyesi artardı.

Tüm çevre illerden farklı özellikteki kentimizde barışı, huzuru korumakta daha çok özen gösterelim ve hoşgörüyü daha da güçlendirelim.

HARUN ARSLAN