Ha , bugün, ha yarın derken neredeyse seçimler yaklaştı ancak  ana muhalefet CHP halen aday adayı başvurularını kabul ediyor.. Buna bir diyeceğim yok.. Ancak yorucu maratona soyunanlar haklı olarak daha seçimlerin hızlı günleri gelmeden yoruldular… Vaatler, söylemler, toplantılar jest ziyaretleri ve ardından yapılan Ankara ziyaretleri CHP de partili ve seçmenlerin yanı sıra aday adaylarını da yormuş gibi görünüyor..

Basına CHP nin il veya ilçe teşkilatlarından her gün bir açıklama bir ziyaret haberi geliyor..Bunları uygulamadan önce yapacakları çalışmayı bildirmeyen adayların yapılmışı  gazeteci gözüyle görmüş gibi birde haberleştirerek göndermeleri basın etiği ve hatta gazetecilik adına çok ayıp.. Gazeteci kendi gördüğünü hissettiğini yazar..Yoksa başta yerel belediyelerin basın bürolarındaki yağdanlık uydurma haberlere vatandaş da pek itibar etmiyor..

Mersin Büyükşehir Belediye başkanlığı seçimleri için CHP de ibre mevcut Başkan Macit Özcan’dan yana gözüküyor,MHP adayını Burhanettin Kocamaz olarak açıkladı. Tutarmı tutmaz mı onu seçmen bilir. Yalnız askerde Tarsus ‘lu Memleketi sorulduğunda Adana yada kendi ilçesini söylerde , her nedense Mersin’e soğuk bakan seçmeni var..Mersin – Adana arasında sportif maçlarda Tarsus Adana’nın yanında hep yer almıştır..Mersinden iş adamı merhum Erkut Kuzeyman yıllarca Tarsus idman yurduna destek olmuştu.Vefayı ise mevcut başkan bağlar mahallesinde gösterebildi..Gelelim Mersinli seçmene .Mersinli seçmen de gerek kültürel , gerekse sportif etkinliklerde Tarsus yerine başka ilçeyi ön plana çıkartmayı ister .. Bu yıllardır süregelen bir vaka…MHP Tarsus’u , Mersin , Erdemli ,Silifke , Anamur’u adayı için çantada keklik görmemeli , unutulmamalı ki bu ilçelerde hatırı sayılır CHP veya başka siyasi partilerin çok sayıda seçmeni var…

Ak Parti  , Mersin’le siyasette hep kader birliği yapmış hatta CHP siyasetlerine destek vermiş MUT ilçesinden yetişmiş ulusal ve uluslararası alanda bürokrat olarak çalışmış Ekonomi Bakan yardımcısı Mustafa Sever’i aday yaptı…Bazılarına göre Mustafa Sever gerek Mersin ikinci bölge doğumlu olması nedeniyle kırsaldan gerekse bürokratik hizmetleri nedeniyle kentlerden oy alabilecek isim.. Onu da zaman ve seçmen gösterecek..

Mersin Büyükşehir’e ciddi anlamda talip olan MHP ve AK parti’nin adayları , halen hızlı bir yol alırken kilit parti CHP de ise adayın aday adayları arasından  belirlenememesi her kesimde bir yorgunluk hatta , CHP içerisinde de seçmende adeta bir kaosa neden oldu..

Mevcut Başkan Macit Özcan , Kültür Eski Bakanları Fikri Sağlar ve İstemihan  Talay, Mali Müşavir Ahmet Akın gibi isimler CHP büyükşehirde adaylık bekleyen isimlerden..Mersin de kimin seçimde şanslı olacağı ise CHP nin Mersin adayının belli olması ile ortaya çıkacak..

Bu durum ilçelerde de aynı.. Mezitli de mevcut Başkan Uğur Yıldırım’la birlikte 20 aday adayı var.. Allah bereket versin, Mezitli’yi yönetmeye ne kadar çok talip varmış..CHP yenişehir’de aynı bolluk ve bereket var aday adaylarında.. Ancak Toroslar ilçesinde ise denemiş eski bir isim Erkoç Mustafa ve Toroslar ilçesinin yakından tanıdığı Burhanettin Erdoğan var..Meclis üyeleri başvurularında ise Toroslar’da ses getirecek Galip Özkan , Timuçin Arı gibi isimlerde göze çarpıyor..Toroslar ilçesi ve Akdeniz ilçesinde daha çok CHP aday adayının katılımı beklenirken buralarda zayıf kalmasında il başkanı ve il yönetiminin nasıl bir çalışma yapacağı ise merak konusu…

Bu yüzden CHP belediye seçimlerinde adaylarını açıklamayarak halen kilit parti konumunu sürdürüyor…