Mersin de günden yerel seçimler olunca , yaşadığımız yerleri , gördüklerimiz yansıtmadan duramıyoruz…Vatandaş sorunlarını anlatacağı ve çözüm bulacağı makamları bilmeyince iş basına ve dolayısıyla halkın içinde ve yanında olan bizlere düşüyor..

Mersin de Büyükşehir başta olmak üzere Akdeniz,Toroslar ve Yenişehir’de kent yaşamının birer mozaik örneğini görmek mümkün…

Büyükşehir de siyaset birinci bölge Mersin ve Tarsus’ta ayrı , ikinci bölge Erdemli, Silifke,Anamur, Mut, Gülnar, Aydıncık ve Bozyazı’da ayrıdır..

Hele hele, Mersin’in Büyükşehir ilçelerinden Akdeniz ilçesinde ; 3 tane Akdeniz vardır..Akdeniz de Belediye başkanlığına aday olan siyasi partilerin başkan adaylarının bunu görmezden gelmeleri mümkün değildir çünkü bunu görmezden gelmek demek seçimi kaybetmek demektir..Birincisi Eski Akdenizdir.. Mersin Büyükşehir belediyesinin temeli de zaten burada bulunmaktadır.. Eski Akdeniz kent içerisinde sıkışmış , gerek esnafı gerekse halkı ile saat 19 dan sonra tamamen kapanan bir ilçedir..İkincisi Göçle Gelen Akdeniz ilçesidir..Burası da Hal,Tırmıl, Özgürlük, Çay, Çilek ,Siteler,Demirtaş,Karacailyas , Kazanlı , ve de üçüncü Akdeniz ise Yeni Akdeniz’dir..

Yeni Akdeniz de Kültür,Kiremithane,Barış, Liman , ve  bu mahallelerin  içersinde gelişen yeni Bulvar ve caddeler bulunmaktadır..

Mersin de Akdeniz ilçesine Belediye başkanı olmak isteyen adayların  göz önüne alacağı gerçeklerin başında üç Akdeniz  ve buralarda olan yaşam  gelmektedir. Akdeniz ilçesinde her aday kendini şanslı olarak görse de CHP adayı Dr. Necdet Tamamoğulları gerek  sağlık konusunda halkla olan birlikteliği , gerekse , buradaki yaklaşın on mahalle ve köylerdeki yakın akraba ilişkileri ve aday olduğu siyasi partinin Akdeniz de fazla yıpranmamış olması şansını yükseltirken, mevcut belediye başkanı Fazıl Türk ve partisi ile göçle gelen Akdeniz de bulunan seçmen sayısının  belediye seçiminde yeniden iddialı hale gelmelerini sağlamaktadır..

Yeni Akdeniz’de gerek büyük ,iş yerleri, yeni açılan Bulvarlar, caddeler, ve burada faaliyete geçen kurumlar geleceğin Akdeniz ilçesini üç alanda kucaklayabilecek  başkanı beklemektedir..Adalet ve Kalkınma Partisi adayı Av. Sinan Cebe Akdeniz de çok isabetli tesbitler yaparak çalışmalarını buna göre yönlendirmiş ve  ilk günkü heyecanı ile seçimi Akdeniz de kazanmayı hedeflemiş bir isim, yine MHP adayı sanayici iş adamı Remzi Çıngı’da seçim çalışmalarında üç Akdenizi bilerek değerlendiren isimlerden birisi olurken gerek köyler gerekse işçi kesimi oylarına talip olurken MHP olarak Akdeniz de özellikle de eski Akdeniz de bende varım diyerek oyların büyük kısmına talip olmuştur..

Biz üç Akdeniz gerçeğini ileterek adaylarımızı bilgilendirmekten dolayı da mutluyuz. Ortak amaç hizmet değil mi…..