Nevzat KELLELİ

 

İnanmak.. Başarmak gibi bir şey…Önce inanacaksın..Sonra çalışacak ve bunun sonunda da kazanmanın mutluluğunu , inanmanın sevincini yaşayacaksın..

30 Mart 2014 seçimlerine henüz bir yıl kadar zaman varken ,halkın seçim tahmini ve sonuç anketlerini yapıp , radyo proğramım da bunları dillendirmek  ve Kent Radyo ya inanan sevgili radyo dinleyicileri ile gerçeğe yakın anketleri paylaşmak istiyordum..

Mersin için üç önemli parti ve üç önemli isim vardı..Bunların içerisinde Büyükşehir Belediye başkanı Macit Özcan da vardı..Mersin içerisinde sorduğum kendileri eski CHP li ve lakabı bile Ecevit olan Bülent Ezer , Mersin de Macit Özcan adının yıprandığını CHP nin yeni bir yüz ve yeni bir isimle seçime girmesi halinde kazanacak tarafın belli olduğunu söylerken , adaylardan Mersin Mali müşavirler odası kurucusu ve siyasetin deneyimli ismi Ahmet Akın’ı bürosunda ziyaret edip bir öğle yemeği sohbeti yaptım. O da kendisinin isminin mühim olmadığını , ancak genel merkezin aday olacak her isme eşit yaklaşım sözü verdiği için aday olduğunu tek olumsuz  olaylın Macit Özcan’ın yeniden başkan adayı gösterilmesi halinde yaşanacağını söyledi..

Babası Mersin Gözne’nin ilk CHP li belediye başkanı olan merhum Kurtuluş’un oğlu Yalçın Kurtuluş’la yaptığım görüşmede tek olumsuzluğun aday adayları içerisinde bulunan Macit Özcan’ın yeniden 4.dönem adayı gösterilmesi olduğunu belirtti..

Tabi, bütün bunların yanında mahalle muhtarları ile de görüştüğümde seçimlerin hizmet alamayan vatandaşa anlatılmasının kolay olmadığını ifade ettiler..Mesudiye mahallesi muhtarı Osman Kütük, Bakkallar ve Bayiler odası başkanı Eşref Tombak ailece CHP kimliği taşımasına rağmen belediye hizmetlerinin yetersiz olduğunu söylediğinde Ak Partili ilan edildi malum çevrelerce..

Tarsus’a gittim…Bir çok mahallede başkan Burhanettin Kocamaz’ı konuştum. Merhum annemin hemşehrisi.. Nasıl bir insan..neler yaptı dedim…Başta spor kulüpleri olmak üzere Tarsus Reşadiye basın sözcüsü değerli kardeşim Tuncay Beyceoğlu, başkanın amatörlere ve Tarsus’a çok iyi ve sıcak davranarak yıllarca bataklık olan ve Hakkarili yurttaşların oturduğu Bağlar mahallesi’nin yeni bir mahalle olarak modernliği ile öne geçtiğini burada merhum iş adamı Erkut Kuzeyman adına futbol sahası yapıldığını , gençlerin büyük ihtiyaç duyduğu düğün salonunun hizmete girdiğini söyledi..Tarsus ziyaretlerimde her zaman tarihi dokusu ve insanlarıyla iş çevresiyle beğendiğim Kırkkaşık Bedesteni’ne ziyarette bulundum.. En inandırıcı ve can alıcı cevap ordaydı.. Kırkkaşık bedesteninin felsefe öğretmeni adayı Gülizar Çevik Tarsus’un da Mersin’in de MHP tarafından alınacağını net bir şekilde söyledi..İnanmak pek kolay değildi..   Tarsus’ta her iki kişiden birisi Kocamaz’a oy vermeyeceklerini , CHP adayı Doktorun şanslı olduğunu inandırıcı söylemleriyle ifade ederlerken Kırkkaşık Bedestenin’de bulunan Gülizar Çevik ve iş yerinde bulunan ablası MHP seçmeninin kırgın ve kızgın olduğu tarafların elbette var olacağını ancak seçim gelip sandık önlerine konduğunda hiçbir MHP seçmeninin başka bir partiye oy vermeyeceğini ve seçimin ne kadar zor olsa da Burhanettin Kocamaz , ve Tarsus’lu Can başkan tarafından kazanılacağını tekrar yeniledi..İnanamadım..Çünkü elinde her türlü yerel güç olan imkanların en iyisini kullanan bir adayın seçim kaybedeceği görüşü belirtmedi. Diğer aday ise güçlü İktidar ve hükümet lobisiyle yola çıkmış ünlü ve Mersin’in ilçesinden yetişmiş kendini yetiştirmiş bir değerdi..Maalesef o da kazanamadı..

30 Martta KAZANAN, inanan taraf olmuştu. Hem onları hem kazanan başkanlarını buradan bir kez daha kutluyorum….