Mersin için  her platformda, her siyasi, iktisadi konuşma fırsatında veya  Mersin de yapılan her toplantıda mangalda kül bırakmayan Mersin sevdalılarını şimdi gündüz fenerle dolaşarak arıyoruz…

Bir Mersin markası olan Mersin İdman Yurdu , kentin her yönden gelişimi için birinci derecede ilgi odağıdır.. Mersin idman yurdu sayesinde kendisini gösterenler, MİY maçlarında protokol veya şeref tribünlerine gelerek burada poz verenleri her nedense takımın sıkıntıda olduğu şu günlerde göremiyoruz ve nerede bu Mersin sevdalıları demekten de kendimizi alamıyoruz..

Mersin idman Yurdu, bugün bölgenin en güçlü ekipleri arasındadır. Ancak Mersin idman yurduna çamur atmayı adet ve gelenek haline getirmiş olan bazı kimselerin takımın bugünkü sıkıntılarını görmemezlikten gelmeleri adeta Mersin kentinde sorumsuz bir yurttaş gibi yaşamaları ise hepimizi üzüyor..

Mersin idman yurdu için her şey yapabileceklerini söyleyen  ve bu sözlerini yerine getirmeyen siyasetçilerin kendi ceplerini doldurmakla meşgul olmaları ayrı bir tepki doğurmuştur. Mersin de kentin her şeyi olan Mersin valisi başta olmak üzere Mersin deki tüm sivil toplum kuruluşları , iş dünyasının seçkin temsilcileri acaba daha ne bekliyorlar.. Mersin idman Yurdu şampiyonluğa bu kadar yaklaşmışken, Mersin’de bulunan, iş yapan, Mersin den kazananlar ne bekliyorlar merak ediyoruz…

Mersin limanı gibi önemli  bir ekonomik kapıyı elinde bulunduran MİP’in-FORUM AVM nin-MTSO nin-AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİNİN-KİPA NIN-TİCARET BORSASININ-MÜTEAHİTLERİN-DENİZ TİCARET ODASININ-FABRİKALARIN-AKARYAKITÇILARIN-SERBEST BÖLGEDE HİZMET VERENLERİN-ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNDE FAALİYET GÖSTEREN ŞİRKETLERİN…  Mersin idman yurduna beklenen desteği ne zaman ve nasıl göstereceği henüz belli değilken , takımın şampiyonluk için hazırlandığı bir sırada maddi sıkıntı içerisinde bırakılması anlaşılamaz..

Mersin idman yurdu için söz verenler bu sözlerini yerine getirmelidir. Mersin idman Yurdu taraftarlar derneği kurucu üyelerinden  Bülent Ezer’in de belirttiği gibi Mersin idman yurdu şu anda şampiyonluğa en yakın ekiptir, ancak bu takımın en büyük eksikliği maddi ve manevi olarak yalnız bırakılmasıdır. Bu Mersin için kabul edilemez. Mersin de güçlü yönetim başta il yöneticileri siyasetçiler ve Büyükşehir başkan adayları olmak üzere Mersin’in yanında yer almalarıyla anlaşılır derken Mersin idman yurdunun bugün düşürülmek istendiği durumu da gözler önüne sermiştir. Gerisi yalan ….