Gıda ürünlerimizin hitap ettiği tüketici kitlesi sosyo ekonomik bakımından kendini yenilemek zorunda ve değişim geçirmekte. Sürekli piyasaya sürülen  farklı markalardaki  lezzetleri tadan tüketici ürünümüze  algısını değiştirmekle beraber tüketim ihtiyacınıda doğrudan etkiliyor. Ürün satışında uygun fiyat çok önemli bir etken olmasıyla beraber ilk alıcı öncelikle iyi tasarlanmış ambalajı gözüne kestirir. Sebebi müşerinin yani tüketicinin ürünle ilk teması tadında değilde ambalajla olmasından kaynaklıdır.
Hali hazırda güveni kazanılmış müşteri ürünlerin lezzetine, kalitesine, uygun fiyatina ve ürun etiketlerine göz aşinaligından dolayı satın alma ihtiyacı duyuyor. Yani bir müşteriye sürekli kullandığı bir ürünün etiketini tarif et denildiğinde sadece tema renk ve logosunu tarif edebiliyor. Nitekim değişiklik yaptığımız ambalajlarımızda renk tema ve marka odaklı değişimler hariç diğer değişiklikler markaya değer kazandırdığı gibi müşterideki sosya ekonomik değişikliğiyle uyum sağlamasını sağlıyor.
Tüketicinin satın alma kararında renk tema ve görsellik etkin bir rol oynar. Bu sebepten dolayı ürünlerimizin ambalajlarında yaptığımız değişikliklerde ana renklere sabit kalınması temalarımızın belirlenmesi ve tipografi ve vurgularımızı ön plana çıkmış olması önemli bir faktordür..  A.Selim Kurtcan / Sunum 2020