Roma, 2000 yıllık tarihi yapıları ve antik kentleri ile Avrupa'nın en fazla turiste ev sahipliği yapan şehirlerinden biridir. Gerek tarihi dokusu, gerekse muhteşem atmosferi ile, Avrupa'da görülmeye değer en önemli şehirlerden biri diyebilirim. Roma'da gezilecek birçok turistik ve tarihi yapı vardır. Bunların en önemlileri, genel olarak şehir merkezinde bulunan tarihi çeşmeler ve kiliseler olsa da Roma'da daha gezilebilecek birçok turistik yer bulunmakta.



Roma'da Gezilmesi Gereken 7 Turistik Yer 

1.Aşk (Trevi) Çeşmesi :
 Roma şehir merkezinde yer alan bu tarihi çeşme, daha çok dilek tutmak için tercih edilen turistik yapılardan biri. Turistler buraya gelerek çeşmeye iki bozuk para atıyor. Biri Roma'ya tekrar dönebilmek adına, diğeri ise, aşkı bulabilmek için. Her ne kadar batıl bir inanç olsa da, Roma'ya kadar gelip de Trevi Çeşmesi'ne bozuk para atmadan olmaz.

2.Pantheon : Yaklaşık 2000 yıllık bir tarihi olan Pantheon, Roma'da görebileceğiniz en önemli ve en sağlam kilisedir. Gerek mimari bakımdan gerekse tarihi bakımdan gezilmesi gereken yerler arasında. Kiliseye girişlerin ücretsiz olması da, kiliseyi çekici yapan özelliklerden.

3.Navona Meydanı : Dört Nehir Çeşmesi ile ünlü olan meydan, Pantheon'dan iki dakika yürüme mesafesinde bulunuyor. Daha çok kafeler ve restoranlar ile çevrili olan bu meydan, Roma'nın en hareketli yerlerinden. Gerek meydanda bulunan 3 çeşme ile gerekse muhteşem atmosferi ile, Roma'da görülmeye değer yerler arasında.

4.Kolezyum : 2000 yıllık başka bir yapı da Kolezyum'dur. Eski dönemde Gladyatörlerin dövüştürüldüğü, yarışmaların yapıldığı bu yer, günümüzde kurtarılmaya çalışılan yerlerden. Gerek zamanın etkisi ile gerekse kötüye kullanımdan dolayı, bu tarihi yapı biraz yıpranmış ve detaylı bir restorasyona ihtiyacı vardır, diyebilirim.

5.Roma Forumu : Roma'nın antik yapılarından biri olan bu yer, Kolezyumun hemen yanında bulunmaktadır. Tarihi kemerleri, yıkılmış hamamları ve daha birçok tarihi yapıyı burada görebilirsiniz. Buraya girebilmek için Kolezyum, Roma Forumu ve Palatino Tepesi kombineli biletleri almak gerekiyor.

6.İspanyol Merdivenleri : Bir çok İtalyanın buluşma yeri olarak bilinen İspanyol Merdivenleri, adını bulunduğu İspanyol Meydanı'ndan alır. İtalya'da İspanyol Meydanı'nın olması biraz garipsense de, zamanında burada bulunan konsolosluktan dolayı ismi İspanyol Merdivenleri olarak kalmış. Turistlerin en çok zaman geçirdiği yerlerden biri olan bu merdivenlere akşamları gelerek Roma gece hayatı için güzel bir plan yapabilir, diğer gruplara karışabilirsiniz.

7.Vatikan : Evet, Roma'ya gelerek Dünya'nın en küçük Ülkelerinden biri olan Vatikan'ı da burada görebiirsiniz. Aralarında oldukça kısa bir sınır bulunuyor ve Roma'dan Vatikan'a geçmek için pasaport kontrolü veya hiçbir işlem yaptırmanıza gerek kalmıyor. Vatikan'da görebileceğiniz yerler ise, Vatikan Müzeleri, Aziz Petrus Meydanı ve Bazilikası'dır diyebilirim.

Roma'da gezilecek yerler tabiki bu liste ile sınırlı değil. Fakat, 2-3 günlük bir Roma gezisi için bu liste yeterli olacaktır. Gladyatörlerin şehri olarak bilinen Roma'yı Avrupa ziyaretinizde mutlaka görün derim.