Barselona, Avrupa'nı en hareketli şehirlerinden biri olarak biliniyor. Gerek gece hayatı ile, gerekse farklı yapıda mimari yapıları ile göz kamaştıran bir şehir. Birçok turistik yerde ve önemli yapıda imzası bulunan Mimar Gaudi ise, Barselona'yı Barselona yapan isimlerden biri olarak bilinir. Kiliselerden parklara, modern yapıda binalardan meydanlara, birçok önemli, tarihi ve turistik yapıyı bu şehirde fazlasıyla bulabilirsiniz.



Mimar Gaudi ve Başyapıtları

Barselona'nın en bilinen yerleri arasında, şüphesiz ilk yeri Sagrada Familia Kilisesi alıyor. Yapımına mimar Gaudi tarafından başlanılmış olan bu tarihi kilise, henüz tamamlanmamış kiliseler arasında. Gaudi öldükten sonra, inşaat sürecinin neredeyse durma noktasına gelinen Kilise, daha çok kuleleri ile dikkat çekiyor. Günümüzde ziyaretçiye açık olan Kilise'nin inşaatının 2026 yılında tamamlanacağı söyleniyor.
Yine, bir Gaudi Eseri olan Casa Mila ve Casa Battlo ise, Barselona gezilecek yerler bakımından oldukça önemli bir yere sahip. Barselona'da en çok ziyaretçiyi ağırlayan bu iki bina, gerek mimari bakımdan gerekse tarihi bakımdan turistlerin dikkatini çekmeyi başarıyor. Bu iki bina, birbirine oldukça yakın bir konumda bulunuyor. Passeig de Gracia adı verilen bölgede bulunan bu iki bina, Barselona'da mutlaka görülmesi gereken yerler arasında.

Barselona'da birçok yerde imzası olan Gaudi'nin en önemli parkı ise, Park Güell'dir. Toplu taşıma araçlarıyla ulaşımın oldukça kolay olduğu bu parkta, Gaudi'nin yaşadığı evi görebileceğiniz gibi, birçok renkli mimari eserleri de görebilirsiniz. Ayrıca, eşsiz bir Barselona manzarası için vazgeçilmez yerlerden biri olan Park Güell Barselona'da gezilecek yerler arasında büyük öneme sahip.
Barselona'nın bir diğer gezilmesi gereken yerleri arasında, La Rambla Caddesi geliyor. Bu cadde, gerek restoranları ile gerekse alışveriş mağazaları ile en çok tercih edilen caddelerden biri. Eğer, Barselona'da iyi bir yemek nerede yenir ? diyorsanız, La Rambla Caddesi sizin için en ideal yerlerden biri diyebilirim. Bunun yanında birçok hediyelik eşya satışı yapılan dükkanları ile, çok ucuz fiyatlara hediyelik eşyalar alabilirsiniz.

Barselona'nın en iyi gece hayatına sahip yerlerinden biri olan Barceloneta da, şehirde görülmeye değer yerlerden. Barceloneta, daha çok gece hayatı ve plajları ile ön planda olsa da, bu bölge, Barselona'da konaklama için en iyi bölgelerden biri diyebilirim. Gerek ucuz hostelleri  gerekse güvenli otelleri ile birçok turistin konaklama için en çok tercih ettiği bölgeler arasında.

Barselona, Katalan mutfağı ve Tapas'ları ünlü olan bir şehir. Barselona'da ne yenir ? sorusunun en iyi cevabı, şüphesiz Tapas'lar olacaktır. Tapas, katalan mutfağına ait bir meze ismidir. Yani, bir tabak içerisinde farklı farklı yemeklerin servis edildiği mezeye verilen isimdir. Bu yüzden, Barselona'nın en ucuz ve en çok tercih edilen yiyecekleri arasındadır.


Barselona, gerek konaklama gerekse yemek ücretleri ile pahalı diyebileceğimiz şehirlerden biridir. Bu yüzden, restoran seçimi yaparken turistik bölgelerden uzak durmanızı, mümkünse ara sokaklarda bulunan restoran ve kafeleri tercih etmenizi tavsiye ederim. Barselona ziyareti için en iyi sezon ise, ilkbahardır. Çünkü, en fazla kampanyanın olduğu sezon bu sezondur ve birçok oteli, normal fiyatından çok daha ucuza bulabilirsiniz. 

Vazgeçilmez Şehirlerden biri olan Barselona, Avrupa seyahatinizde mutlaka uğramanız gereken şehirlerden...